Oriental Cocktail - 1930 med rye whisky, söt vermouth, triple sec & limejuice

Oriental Cocktail - 1930

Denna version av Oriental Cocktail publicerades i Harry Craddocks The Savoy Cocktail Book (1930), där den fick sin egen tvist som skiljer sig från Hugo R. Ensslins tidigare version (1916).

Savoy-versionen använder rye, söt vermouth & orange curaçao, tillsammans med lime. Detta gör drinken betydligt ljusare & något mer citrusdriven än Ensslins ursprungliga variant, som använde körsbärslikör.

Craddock gav inga detaljer om skaparen, men en ofta citerad anekdot i senare källor berättar om en amerikansk ingenjör som skulle ha fått receptet av en läkare i Filippinerna – en historia utan bevis, men typisk för de outgrundliga berättelser som ofta följde med Savoy-tidens cocktails.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Oriental Cocktail - 1930

Inget betyg än
Frisk, aromatisk whiskey-cocktail med tydlig citrusdominans. Rågwhiskeyn ger pepprig värme, den italienska (söta) vermouthen adderar rund örtighet & orange curaçao tillför en ljus, apelsinblommig sötma. Limejuicen ger en livlig syra som gör drinken lättare & mer uppfriskande än många andra whiskeyklassiker. Resultatet är en ljus, somrig & elegant cocktail med både kryddighet & fruktighet i perfekt balans.
Course Drinkar
Keyword limejuice, Orange curaçao, Rye whisky, Sött vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Rye whisky
  • 20 ml Söt vermouth
  • 20 ml Orange Curacao
  • 115 ml Limejuice

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Oriental Cocktail - 1930 med rye whisky, söt vermouth, triple sec & limejuice