Oriental Cocktail - 1930
Denna version av Oriental Cocktail publicerades i Harry Craddocks The Savoy Cocktail Book (1930), där den fick sin egen tvist som skiljer sig från Hugo R. Ensslins tidigare version (1916).
Savoy-versionen använder rye, söt vermouth & orange curaçao, tillsammans med lime. Detta gör drinken betydligt ljusare & något mer citrusdriven än Ensslins ursprungliga variant, som använde körsbärslikör.
Craddock gav inga detaljer om skaparen, men en ofta citerad anekdot i senare källor berättar om en amerikansk ingenjör som skulle ha fått receptet av en läkare i Filippinerna – en historia utan bevis, men typisk för de outgrundliga berättelser som ofta följde med Savoy-tidens cocktails.
Svårhetsgrad:
Medel
Oriental Cocktail - 1930
Ingredienser
- 45 ml Rye whisky
- 20 ml Söt vermouth
- 20 ml Orange Curacao
- 115 ml Limejuice
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Rekommenderad utrustning








