
Dry Manhattan
Manhattan har sina rötter i New York under 1860–1880‑talen, men exakta detaljer är lite oklara . En populär berättelse talar om att drinken uppfanns av Dr Iain Marshall på Manhattan Club på 1870‑talet, även om vissa menar att bartendern “Black” från Hoffmans House var upphovspersonen . Ursprunglig Manhattan bestod av ryewhiskey, söt vermouth & bitters, vilket dokumenterades i skrift redan 1882 & 1884.
Dry Manhattan är en tidig variant där man byter ut söt vermouth mot torr vermouth – en variant som diskuteras redan i slutet av 1800‑talet som ett alternativ för dem som föredrar mindre sötma . Den “torraste” versionen serveras ofta med citronzest istället för en maraschinokörsbär, vilket framhäver den fräscha & eleganta profil som kännetecknar Dry Manhattan.
Dry Manhattan är för dig som gillar klassiska whiskeycocktails med rak, ren smak. Bytet till torr vermouth ger en modern & sofistikerad twist, & citronzesten lyfter fram de subtila botaniska & citrusliga aromerna – en perfekt cocktail för den sofistikerade gin‑ & whiskeyälskaren.

Svårhetsgrad:
Medel
Dry Manhattan
Ingredienser
- 60 ml Rye whisky
- 25 ml Torr vermouth
- 2 stänk Aromatiska bitter
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & pressa en citronzest över
Rekommenderad utrustning
