Deshler med whisky, dubonnet, cointreau & peychauds bitter

Deshler

Deshler hittar vi först i Recipes for Mixed Drinks (1917) av Hugo R. Ensslin, där den publicerades med lika delar rye whiskey & Dubonnet Rouge, samt Cointreau & Peychaud’s bitters – en Manhattan-variant med en tydligt fransk twist. Ingen dokumentation förklarar exakt vem “Deshler” är, men flera källor pekar på att drinkens namn kopplar till Deshler Hotel i Columbus, Ohio – där Ensslin sannolikt arbetetat – snarare än boxaren Dave Deshler, vilket troligen är en senare myt.

Drinkens originalrekommendation att skaka den, trots avsaknaden av juice, var ovanlig men motiverad för att extrahera smak från zest – vilket skiljer den från andra cocktails som endast bygger på alkoholhaltiga ingredienser.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Deshler

Inget betyg än
Elegant och kryddig whiskeydrink med tydlig prägel av Dubonnet & citrus. Kombinationen av rye whiskey, aromatiskt vin från Dubonnet Rouge, ett stänk av Cointreau & Peychaud’s bitters ger en balanserad, fruktig och kryddig cocktail.
Course Drinkar
Keyword cointreau, Dubonnet, Peychaud´s Bitter, Rye whisky
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Rye whisky
  • 30 ml Dubonnet
  • 10 ml Cointreau
  • 3 stänk Peychaud´s Bitter

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa en apelsinzest över drinken
I originalet skakas drinken med apelsinzest

Rekommenderad utrustning

Deshler med whisky, dubonnet, cointreau & peychauds bitter

Notes

I originalet skakas drinken med apelsinzest