
Churchill
Cocktailen Churchill skapades av den legendariske barmannen Joe Gilmore vid Savoy Hotel's American Bar i London, som är den äldsta överlevande cocktailbaren i staden. Gilmore, som serverade kändisar som Neil Armstrong, Ernest Hemingway och Frank Sinatra, hade en särskild förkärlek till Churchill, som njöt av sin egen ingång på Savoy och hade sin egen flaska whisky bakom baren.
Churchills förhållande till whisky började enligt egen utsago av nödvändighet under det Sydafrikanska kriget och fortsatte genom hans liv, där han blev känd för att dricka Scotch whisky från frukost till kväll. Trots Churchills kända avoghet mot cocktails, skapade Gilmore ändå denna drink som en hyllning till statsmannen. Första gången receptet för Churchill-cocktailen publicerades var i Esquire magazine 1939.
Denna cocktail, ibland kallad en Churchill Manhattan, avviker från den klassiska Manhattan genom att använda Scotch whisky istället för rye och genom tillägget av Cointreau och limejuice. Det är en passande hyllning till en av Scotch whisky's mest passionerade förespråkare.

Prenumerera på Cocktail Chronicles. Du kommer få drinktips, historierna bakom & mycket mer.

Svårhetsgrad:
Medel

Churchill
Ingredienser
- 45 ml Whisky Scotch blend
- 15 ml Cointreau
- 15 ml Söt vermouth Original Dolin Rouge
- 15 ml Limejuice
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i en shaker med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i cocktailsglas & garnera