Banker´s Lunch
Denna version av Banker’s Lunch skapades av Eric Alperin, bartender & ägare bakom Varnish i Los Angeles – en av de barer som varit centrala för den amerikanska cocktailrenässansen från mitten av 2000-talet.
Alperins Banker’s Lunch är en modern tolkning som lånar namnet & den uppiggande idén från den historiska drinken, men placerar den tydligt i ett samtida sammanhang. Genom att använda vodka istället för gin & grapefruktjuice istället för citron skapas en mjukare, mer rund & samtidigt friskt bitter citrusprofil. Tillsatsen av torr vermouth ger struktur & koppling till martini-traditionen, medan triple sec fungerar som brygga mellan citrus & sprit.
Resultatet är en cocktail som speglar Alperins filosofi: klassiskt inspirerad men modernt balanserad, avskalad men smakrik. Banker’s Lunch i denna version är tänkt som en lätt, elegant & funktionell cocktail – precis som namnet antyder – snarare än en tung eller söt drink.
Svårhetsgrad:
Medel
Banker´s Lunch
Ingredienser
- 50 ml Vodka
- 15 ml Torr vermouth
- 15 ml Triple sec
- 40 ml Grapefruktjuice
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & garnera efter tycke
Rekommenderad utrustning







