Parkeroo görs med tequila & sherry

Parkeroo

Parkeroo publicerades första gången i Lucius Beebes bok The Stork Club Bar Book från 1946, en av de mest ikoniska cocktailböckerna från sin tid. Drinken tillskrivs skådespelaren Willard Parker, som beskrev dess effekt på ett humoristiskt sätt:

“While painting a picket fence around my house, I discovered that after two Parkeroos I could remain stationary & let the fence revolve around the brush. This will give you an idea!”

Parkeroo är ett exempel på de innovativa cocktails som uppstod under mitten av 1900-talet, särskilt i en tid då cocktailkulturen blomstrade i exklusiva barer som Stork Club i New York. Drinkens popularitet har aldrig nått samma status som vissa andra klassiker, men den förblir en intressant del av cocktailhistorien – & ett spännande alternativ för dem som vill utforska unika & historiska drinkar.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Parkeroo görs med tequila & sherry

Parkeroo

Inget betyg än
Klassisk cocktail som kombinerar sherry & tequila, vilket resulterar i en elegant & balanserad dryck. Denna kombination erbjuder en unik smakprofil där sherryns nötiga & torra toner harmoniserar med tequilans jordiga & agavebaserade smaker.
Course Drinkar
Keyword Tequila, torr sherry
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera ingredienserna i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Pressa en citronzest över drinken

Rekommenderad utrustning