
Parkeroo
Parkeroo publicerades första gången i Lucius Beebes bok The Stork Club Bar Book från 1946, en av de mest ikoniska cocktailböckerna från sin tid. Drinken tillskrivs skådespelaren Willard Parker, som beskrev dess effekt på ett humoristiskt sätt:
“While painting a picket fence around my house, I discovered that after two Parkeroos I could remain stationary & let the fence revolve around the brush. This will give you an idea!”
Parkeroo är ett exempel på de innovativa cocktails som uppstod under mitten av 1900-talet, särskilt i en tid då cocktailkulturen blomstrade i exklusiva barer som Stork Club i New York. Drinkens popularitet har aldrig nått samma status som vissa andra klassiker, men den förblir en intressant del av cocktailhistorien – & ett spännande alternativ för dem som vill utforska unika & historiska drinkar.

Svårhetsgrad:
Medel

Parkeroo
Ingredienser
- 60 ml Torr sherry
- 30 ml Tequila
Instruktioner
- Kombinera ingredienserna i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Pressa en citronzest över drinken