Palmetto görs med rom, söt vermouth & bitters

Palmetto

Palmetto har sitt ursprung i början av 1900-talet & är en rombaserad variant av den klassiska cocktailen Manhattan. Den nämns i The Savoy Cocktail Book från 1930, vilket indikerar dess popularitet under den tiden. Namnet “Palmetto” tros vara en hyllning till palmettoväxten, som är vanlig i sydöstra USA & Karibien, områden kända för sin romproduktion. Denna cocktail var särskilt omtyckt under förbudstiden i USA, då rom var lättare att få tag på än andra spritsorter. Idag uppskattas Palmetto för sin enkla men eleganta sammansättning & dess förmåga att framhäva kvaliteterna hos en väl lagrad rom.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Palmetto görs med rom, söt vermouth & bitters

Palmetto

Inget betyg än
Klassisk cocktail som kombinerar mörk rom & söt vermouth, vilket resulterar i en rik & välbalanserad smakprofil. Denna drink erbjuder en harmonisk blandning av rommens djupa, melassliknande sötma & vermouthens örtiga & kryddiga undertoner. Tillsatsen av orange bitters ger en subtil citrusnyans som kompletterar de andra smakerna & skapar en sofistikerad & smakrik upplevelse.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, lagrad rom, orange bitters, söt vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Rom
  • 45 ml Söt vermouth
  • 2 stänk Orange bitters

Variant

  • 30 ml Barbados rom
  • 15 ml Rom agricole
  • 15 ml Jamaicarom
  • 30 ml Söt vermouth
  • 1 stänk Orange bitters
  • 1 stänk Angostura bitters

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa en apelsinzest över

Rekommenderad utrustning