
Palmetto
Palmetto har sitt ursprung i början av 1900-talet & är en rombaserad variant av den klassiska cocktailen Manhattan. Den nämns i The Savoy Cocktail Book från 1930, vilket indikerar dess popularitet under den tiden. Namnet “Palmetto” tros vara en hyllning till palmettoväxten, som är vanlig i sydöstra USA & Karibien, områden kända för sin romproduktion. Denna cocktail var särskilt omtyckt under förbudstiden i USA, då rom var lättare att få tag på än andra spritsorter. Idag uppskattas Palmetto för sin enkla men eleganta sammansättning & dess förmåga att framhäva kvaliteterna hos en väl lagrad rom.

Svårhetsgrad:
Medel

Palmetto
Ingredienser
- 45 ml Rom
- 45 ml Söt vermouth
- 2 stänk Orange bitters
Variant
- 30 ml Barbados rom
- 15 ml Rom agricole
- 15 ml Jamaicarom
- 30 ml Söt vermouth
- 1 stänk Orange bitters
- 1 stänk Angostura bitters
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & pressa en apelsinzest över