romdrinkar, cocktails på rom

Romdrinkar

En Resa Genom Söta Toner & Karibiska Rytmer

Rom, med sina rötter i Karibien, är en solkysst hyllning till sötma & livets njutningar. Dess rika, mångfacetterade profil sträcker sig från ljusa, söta toner till djupa, kryddiga undertoner, vilket gör den till en favorit i cocktailvärlden. På Spirited Cocktails bjuder vi in dig att utforska romdrinkar & dess söta, upplyftande värld, där varje sip är en firande av livet.

Romens Historiska Resa

Från dess födelse i sockerrörsfälten till dess status som en älskad global sprit, har rom en berättelse som är lika rik som dess smak. Varje flaska är en hyllning till de platser och människor som har destillerat dess historia.

Romdrinkar - Söt Karisma

Den söta, robusta naturen hos rom gör den idealisk för en rad cocktails. Från den ikoniska Mojito till den uppfriskande Pina Colada, rom lägger till en festlig touch till varje drink.

Mångfalden av Romdrinkar

Rom finns i en mängd olika stilar och åldrar, vilket erbjuder en unik palett av smaker för cocktailkreation. Dess mångsidighet gör det möjligt att skapa allt från enkla, uppfriskande romdrinkar till komplexa, sofistikerade cocktails.

Utforska Spirited Cocktails Samling av Romdrinkar

Dyk in i vår exotiska samling av romdrinkar och låt varje sip ta dig på en resa genom Karibiens hjärta. Här finns något för varje smak, från romnybörjare till konnässörer.

Painkiller med rom, anansjuice, apelsinjuice & cocosmjölk

Painkiller

Painkiller Painkiller skapades på 1970-talet vid Soggy Dollar Bar på ön Jost Van Dyke i de Brittiska Jungfruöarna. Baren, som fått sitt namn eftersom gästerna ofta simmade till den & därmed fick sina pengar blöta, var platsen där Daphne Henderson utvecklade denna berömda drink. Pusser’s Rum blev starkt associerad med Painkiller efter att Charles Tobias, […]

Gå Till Recept
Across The Pacific med mörk rom, averna, orgeat & limejuice

Across The Pacific

Across The Pacific Across the Pacific är en modern tiki-cocktail som skapades av Meaghan Dorman, barchef på Dear Irving & The Raines Law Room i New York. Tikikulturen uppstod i USA under 1930- & 1940-talet & har sedan dess inspirerat många tropiska cocktailkreationer. Denna cocktail är en hyllning till de exotiska smakerna & ingredienserna från […]

Gå Till Recept
Rum Collins med rom, citron, socker, bitter & soda

Rum Collins

Rum Collins Rum Collins härstammar från den bredare familjen av Collins-cocktails, som traditionellt görs med gin som bas (Tom Collins). Varianten med rom började dyka upp som en populär alternativ när rom blev mer tillgängligt & efterfrågat i cocktailscenerna, särskilt i regioner där rom är en större del av kulturen. Denna cocktail förenar det bästa […]

Gå Till Recept
Pineapple Trainwreck med rom, ingefärssockerlag, ananas, citron & bitters

Pineapple Trainwreck

Pineapple Trainwreck Pineapple Trainwreck skapades av bartendern & ägaren Ryan Magarian på Oven and Shaker i Portland, Oregon. Magarian är känd för sitt kreativa arbete med cocktails & hans förmåga att kombinera unika smaker på ett minnesvärt sätt. Pineapple Trainwreck är ett exempel på hans innovativa inställning till drinkskapande, där tropiska smaker möter klassiska cocktailtekniker […]

Gå Till Recept
Planter´s Punch med rom, lime, grenadine, sockerlag & bitters samt soda

Planter´s Punch

Planter´s Punch Planter’s Punch har sina rötter i Karibien & blev populär under 1800-talet. Dess exakta ursprung är oklart, men den anses allmänt härstamma från Jamaica. Namnet “Planter’s Punch” refererar till plantageägare (planters) som skulle ha serverat denna punch till gäster & arbetare. Traditionellt var receptet för denna drink inte fastställt & varierade stort från […]

Gå Till Recept
Long Island Iced Tea med gin, vodka, tequila, rom, cointreau, citronjuice & cola

Long Island Iced Tea

Long Island Iced Tea Ursprunget för drinken är omtvistat, men en populär historia hävdar att den skapades på 1970-talet av en bartender vid namn Robert “Rosebud” Butt på Long Island, New York, som en del av en tävling för att skapa en ny cocktail med triple sec. En annan berättelse pekar på en liknande dryck […]

Gå Till Recept
Fog Cutter, rom, cognac, gin, citronjuice & apelsinjuice

Fog Cutter

Fog Cutter Fog Cutter anses ha sitt ursprung i tikikulturen under mitten av 1900-talet. Den är ofta associerad med den legendariska tikibaren Trader Vic’s, även om det finns andra som gör anspråk på dess skapelse. Denna cocktail är känd för sin starka alkoholhalt & var avsedd som en “fog cutter” för att “klara huvudet”, vilket […]

Gå Till Recept
Winter Mojito görs med spiced rom, mynta, lime, kryddor & soda

Winter Mojito

Winter Mojito Winter Mojito, skapad av Eden Laurin, en mat- & dryckeskonsult & en av cheferna på den berömda baren Violet Hour i Chicago, förvandlar den traditionella sommardrinken till en vinteranpassad version. Laurin använder kryddad rom infucerad med värmande kryddor som kanel, kryddnejlika & stjärnanis, samt tillsätter Licor 43 för extra aromatiska toner & demararasockerlag […]

Gå Till Recept
Upper Cut med cointreau, cachaca, grapefruktjuice, citronjuice & bitters

Upper Cut

Upper Cut Upper Cut är en cocktail framtagen av Ivy Mix, som är känd för sitt arbete på Leyenda & som författare till boken “Spirits of Latin America”. Hon valde att fokusera på Cointreau, en 40% ABV apelsinlikör, för att skapa en cocktail där Cointreau inte bara är en komplementär ingrediens utan snarare spelar huvudrollen. […]

Gå Till Recept
Äggtoddy (Egg Nog) med sprit, mjölk, grädde, vanilj & muskot

Äggtoddy (Egg Nog)

Äggtoddy (Egg Nog) Äggtoddy (Egg Nog) har ett ursprung som är något oklart, men det är allmänt accepterat att drycken har europeiska rötter & kan härledas tillbaka till medeltiden. En liknande dryck kallad “posset”, som blandade varm mjölk med vin eller öl, var populär i England. Med tiden började folk experimentera med receptet & la […]

Gå Till Recept

Populära romdrinkar inkluderar Mojito, Daiquiri, Piña Colada, Mai Tai & Dark ‘n’ Stormy.

En klassisk Mojito görs med rom, limejuice, socker, mynta & sodavatten. Ingredienserna muddlas & blandas med is.

En Piña Colada är en tropisk cocktail gjord med rom, kokoskräm & ananasjuice, serverad med is.

Ja, mörk rom används ofta i cocktails som Mai Tai & Dark ‘n’ Stormy för sin djupare smak.

spiced rom är smaksatt med olika kryddor & örter, vilket ger den en unik smakprofil. Den används ofta i cocktails & som att dricka rent.

En klassisk Daiquiri görs med ljus rom, limejuice & sockerlag, skakad med is & serverad i ett kylt glas.

Ljus rom är bäst för fräscha & lätta cocktails, medan mörk & kryddad rom används för rikare, smakfulla drinkar.