romdrinkar, cocktails på rom

Romdrinkar

En Resa Genom Söta Toner & Karibiska Rytmer

Rom, med sina rötter i Karibien, är en solkysst hyllning till sötma & livets njutningar. Dess rika, mångfacetterade profil sträcker sig från ljusa, söta toner till djupa, kryddiga undertoner, vilket gör den till en favorit i cocktailvärlden. På Spirited Cocktails bjuder vi in dig att utforska romdrinkar & dess söta, upplyftande värld, där varje sip är en firande av livet.

Romens Historiska Resa

Från dess födelse i sockerrörsfälten till dess status som en älskad global sprit, har rom en berättelse som är lika rik som dess smak. Varje flaska är en hyllning till de platser och människor som har destillerat dess historia.

Romdrinkar - Söt Karisma

Den söta, robusta naturen hos rom gör den idealisk för en rad cocktails. Från den ikoniska Mojito till den uppfriskande Pina Colada, rom lägger till en festlig touch till varje drink.

Mångfalden av Romdrinkar

Rom finns i en mängd olika stilar och åldrar, vilket erbjuder en unik palett av smaker för cocktailkreation. Dess mångsidighet gör det möjligt att skapa allt från enkla, uppfriskande romdrinkar till komplexa, sofistikerade cocktails.

Utforska Spirited Cocktails Samling av Romdrinkar

Dyk in i vår exotiska samling av romdrinkar och låt varje sip ta dig på en resa genom Karibiens hjärta. Här finns något för varje smak, från romnybörjare till konnässörer.

Knickerbocker Cocktail med ljus rom, liimejuice, orange curacao & hallonsockerlag

Knickerbocker Cocktail

Knickerbocker Cocktail Knickerbocker har en rik historia som går tillbaka till mitten av 1800-talet & är nära förknippad med New Yorks kulturella utveckling under den tiden. Uttrycket “Knickerbocker” refererar till de holländska bosättarna i staden & ordet blev en symbol för stadens invånare, särskilt de som var av holländsk härkomst. Washington Irving populariserade termen genom […]

Gå Till Recept
Pancho Villa Cocktail med rom, gin, aprikos, körsbärs, ananas & lime

Pancho Villa Cocktail

Pancho Villa Cocktail Pancho Villa Cocktail har sitt ursprung i Charles H. Bakers berömda bok A Gentleman’s Companion från 1939. Den är uppkallad efter den filippinska boxaren Francisco “Pancho Villa” Guilledo, en legendarisk lättviktsmästare. Den ursprungliga versionen av drinken har genom åren anpassats & förfinats, särskilt av mixologen Marlo Gamora, som tillförde moderna ingredienser & […]

Gå Till Recept
Canchánchara med ljus rom, limejuice & honung

Canchánchara

Canchánchara Canchánchara sägs vara den äldsta kubanska cocktailen, skapad av de kubanska frihetskämparna, mambises, under det kubanska självständighetskriget på 1800-talet. Den anses vara en föregångare till den mycket mer kända Daiquirin. Drinken användes ursprungligen som en medicinsk dryck för att skydda mot kyla, med ingredienser som var lätt tillgängliga för soldaterna, som aguardiente (en form […]

Gå Till Recept
Millionaire Cocktail No.1 med rom, sloe gine, apricot brandy, limejuice & grenadine

Millionaire Cocktail No.1

Millionaire Cocktail No.1 Millionaire Cocktail har en rik historia & går tillbaka till förbudstiden i USA, där olika variationer av drinken dök upp i flera bartenders böcker. Den första kända versionen finns i Savoy Cocktail Book från 1930 & inkluderade en blandning av rom, aprikosbrandy & sloe gin. Under årens lopp har flera versioner utvecklats, […]

Gå Till Recept
Daisy De Santiago med ljus rom, gul chartruese, limejuice & sockerlag

Daisy De Santiago

Daisy De Santiago Daisy De Santiago skapades under tidigt 1900-tal & dokumenterades först av Charles H. Baker Jr. i hans bok The Gentleman’s Companion från 1939. Baker beskrev drinken som en av de bästa Bacardidrinkarna han någonsin smakat. Cocktails av typen “Daisy” kombinerar oftast en spritbas med citrus, sockerlag & en lätt kolsyrad toppning, vilket […]

Gå Till Recept
Pago Pago med ljus rom, chartreuse, creme de cacao, limejuice & ananasjuice

Pago Pago

Pago Pago Tikidrinken Pago Pago skapades troligen omkring 1940 & publicerades i The How and When, en klassisk cocktailbok från samma period. Den har sitt namn från huvudstaden i Amerikanska Samoa & drinkens exotiska ingredienser speglar tiki-erans fascination för tropiska smaker & kulturer. Jeff “Beachbum” Berry, en framstående historiker inom tiki-drinkar, har återupplivat intresset för […]

Gå Till Recept
Trinidad Sour görs med Angostura Bitters, orgeat, citronjuice & rågwhisky

Trinidad Sour

Trinidad Sour Trinidad Sour skapades av bartendern Giuseppe González år 2009 på Clover Club i Brooklyn, New York. Drinken utmärker sig genom att använda en ovanligt stor mängd Angostura bitters som bas, något som sällan görs i cocktails eftersom bitters oftast används sparsamt för att ge smaknyanser. González vände detta på huvudet genom att sätta […]

Gå Till Recept
Esmeralda med cachaca, fläderlikör, limejuice, rökig whisky & sockerlag

Esmeralda

Esmeralda Esmeralda skapades av Ben Sandrof på den välkända baren Drink i Boston. Drinken är en hyllning till de brasilianska drycken cachaça som den kombinerar med influenser från både Frankrike (genom St-Germain) & Skottland (genom den rökiga Islay-whiskyn). Denna cocktail har blivit en favorit bland cocktailentusiaster som söker något utöver det vanliga, där klassiska smaker […]

Gå Till Recept
Da Hora med fläder, cachaca, citron, grapefrukt & champagne

Da Hora

Da Hora Da Hora skapades av Ivy Mix, en känd bartender & medgrundare av baren Leyenda i Brooklyn, New York. Drinken är inspirerad av den brasilianska kulturen & dess uttryck “Muito Da Hora,” vilket betyder “väldigt cool” eller “fantastisk.” Ivy Mix designade Da Hora som en hyllning till brasilianska smaker, där cachaça spelar en central […]

Gå Till Recept
Pineapple Daiquiri med rom, ananas, lime & socker

Pineapple Daiquiri

Pineapple Daiquiri Pineapple Daiquiri är en tropisk variant av den klassiska daiquirin, som har sina rötter i Kuba under slutet av 1800-talet. Daiquiri i sin ursprungliga form skapades av amerikanska gruvingengör, Jennigs Cox,  i byn Daiquiri nära Santiago de Cuba. Den klassiska daiquirin består av bara tre ingredienser: rom, limejuice & socker, & har inspirerat […]

Gå Till Recept

Populära romdrinkar inkluderar Mojito, Daiquiri, Piña Colada, Mai Tai & Dark ‘n’ Stormy.

En klassisk Mojito görs med rom, limejuice, socker, mynta & sodavatten. Ingredienserna muddlas & blandas med is.

En Piña Colada är en tropisk cocktail gjord med rom, kokoskräm & ananasjuice, serverad med is.

Ja, mörk rom används ofta i cocktails som Mai Tai & Dark ‘n’ Stormy för sin djupare smak.

spiced rom är smaksatt med olika kryddor & örter, vilket ger den en unik smakprofil. Den används ofta i cocktails & som att dricka rent.

En klassisk Daiquiri görs med ljus rom, limejuice & sockerlag, skakad med is & serverad i ett kylt glas.

Ljus rom är bäst för fräscha & lätta cocktails, medan mörk & kryddad rom används för rikare, smakfulla drinkar.