King´s Jubilee med ljus rom, marashinolikör & citronjuice

King´s Jubilee

King’s Jubilee publicerades första gången i The Savoy Cocktail Book (1930) av Harry Craddock, barmästaren på Savoy Hotel i London. Boken innehåller två drinkar med samma namn – en cognacbaserad version & denna lättare variant med ljus rom, maraschinolikör & citronjuice.

Romversionen speglar 1930-talets fascination för ljusare, friskare cocktails & visar hur brittiska bartenders började experimentera med karibisk rom som bas istället för de traditionella brandysorterna. Namnet tros syfta på firandet av Kung George V:s jubileum, men själva drinken är snarare ett uttryck för Savoy-erans förfinade enkelhet: tre ingredienser, perfekt balanserade.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

King´s Jubilee

Inget betyg än
Frisk & elegant romcocktail med rena, balanserade smaker. Den ljusa romen ger en mjuk & lätt söt bas, maraschinolikören tillför en subtil körsbärston & mandelkaraktär, medan citronjuicen ger tydlig syra & fräschör. Resultatet är en krispig & nyanserad cocktail i klassisk 30-talsstil – enkel, sofistikerad & med en vacker ljus klarhet.
Course Drinkar
Keyword citronjuice, Ljus rom, marashinolikör
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa en citronzest över
King´s Jubilee med ljus rom, marashinolikör & citronjuice