
King´s Jubilee
King’s Jubilee publicerades första gången i The Savoy Cocktail Book (1930) av Harry Craddock, barmästaren på Savoy Hotel i London. Boken innehåller två drinkar med samma namn – en cognacbaserad version & denna lättare variant med ljus rom, maraschinolikör & citronjuice.
Romversionen speglar 1930-talets fascination för ljusare, friskare cocktails & visar hur brittiska bartenders började experimentera med karibisk rom som bas istället för de traditionella brandysorterna. Namnet tros syfta på firandet av Kung George V:s jubileum, men själva drinken är snarare ett uttryck för Savoy-erans förfinade enkelhet: tre ingredienser, perfekt balanserade.

Svårhetsgrad:
Medel
King´s Jubilee
Ingredienser
- 40 ml Ljus rom
- 15 ml Marashinolikör
- 10 ml Citronjuice
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & pressa en citronzest över
Rekommenderad utrustning
