Coquito med sötad & osötad kondenserad mjölk, kokosmjölk, rom, vanilj, kanel & muskot

Coquito

Coquito, som betyder “liten kokosnöt” på spanska, är en traditionell puertoricansk dryck som vanligtvis serveras under jul- & nyårsfiranden. Drycken har djupa rötter i Puerto Ricos kultur & har överförts genom generationer, ofta med familjerecept som varierar i ingredienser & tillvägagångssätt. Även om dess exakta ursprung är oklart, tros coquito ha utvecklats under den spanska kolonialtiden, där lokala ingredienser som kokosmjölk kombinerades med importerad rom för att skapa denna unika dryck. Den har sedan dess blivit en symbol för puertoricanska högtidstraditioner & är en oumbärlig del av festligheterna.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Coquito med sötad & osötad kondenserad mjölk, kokosmjölk, rom, vanilj, kanel & muskot

Coquito

Inget betyg än
Krämig & söt dryck med en rik kokossmak, balanserad av värmande kryddor som kanel & ibland muskotnöt. Den påminner om eggnog men med en twist tack vare kokosbaserade ingredienser. Den lena konsistensen & den subtila sötman gör den till en favorit under högtider, särskilt kring jul.
Course Drinkar
Keyword kanel, kokosmjölk, kondenserad mjölk, Ljus rom, Muskot, vaniljstång
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 6

Ingredienser

  • 240 ml Ljus rom
  • 400 ml Kokosmjölk
  • 400 ml Sötad kondenserad mjölk
  • 400 ml Osötad kondenserad mjölk
  • 1 tsk Vaniljextrakt
  • 1 tsk Mald kanel
  • 1/2 tsk Mald muskot

Instruktioner

  • Häll allt utom rom i kastrullen & låt försiktigt koka upp
  • Ta bort från värmen & låt allt stå & dra tills det svalnat
  • Häll i rommen & buteljera
  • Servera över i is i glas

Rekommenderad utrustning

1 Kastrull
1 Förslutningsbar flaska