
Coquito
Coquito, som betyder “liten kokosnöt” på spanska, är en traditionell puertoricansk dryck som vanligtvis serveras under jul- & nyårsfiranden. Drycken har djupa rötter i Puerto Ricos kultur & har överförts genom generationer, ofta med familjerecept som varierar i ingredienser & tillvägagångssätt. Även om dess exakta ursprung är oklart, tros coquito ha utvecklats under den spanska kolonialtiden, där lokala ingredienser som kokosmjölk kombinerades med importerad rom för att skapa denna unika dryck. Den har sedan dess blivit en symbol för puertoricanska högtidstraditioner & är en oumbärlig del av festligheterna.

Svårhetsgrad:
Medel

Coquito
Ingredienser
- 240 ml Ljus rom
- 400 ml Kokosmjölk
- 400 ml Sötad kondenserad mjölk
- 400 ml Osötad kondenserad mjölk
- 1 tsk Vaniljextrakt
- 1 tsk Mald kanel
- 1/2 tsk Mald muskot
Instruktioner
- Häll allt utom rom i kastrullen & låt försiktigt koka upp
- Ta bort från värmen & låt allt stå & dra tills det svalnat
- Häll i rommen & buteljera
- Servera över i is i glas