
Caneflower Cocktail
Caneflower Cocktail skapades av den amerikanska bartendern Jeffrey Morgenthaler år 2009. Denna cocktail är en variation på “Comte de Sureau”, en drink skapad av bartendern Gonçalo de Sousa Monteiro. Caneflower kombinerar brasiliansk cachaça med Aperol & St-Germain fläderblomslikör, vilket ger den en balanserad & bittersöt smakprofil med både fruktiga & blommiga toner.
Morgenthaler, känd för sin kreativa & innovativa stil, designade denna cocktail för att framhäva den unika smaken av cachaça genom att kombinera den med andra eleganta ingredienser. Caneflower har blivit uppskattad för sin sofistikerade enkelhet & är en utmärkt sipp-cocktail för dem som gillar komplexa men välbalanserade smaker.

Svårhetsgrad:
Medel

Caneflower Cocktail
Ingredienser
- 45 ml Cachaca
- 25 ml Aperol
- 15 ml St Germain
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp valt glas, gärna kylt, & zesta ett stort skal citron över cocktailen