Salmoncito med gin, campari, grapefruktjuice & tonic

Salmoncito

Salmoncito skapades 2013 av bartendern Khristian de la Torre på baren Maison Artemisia i Mexiko-City. Den föddes som en modern aperitif – ett uninspirerat riff på gin & tonic med Campari och grapefrukt, men med distinkt mexikansk prägel och färgton som gav drinken dess namn. 

Namnet “Salmoncito” betyder ungefär ”liten lax” och refererar till både drinkens rosa-laxfärg och den stylish garnish-klyfta som placeras som ett litet laxliknande inslag i iskuberna.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Salmoncito

Inget betyg än
Lätt, fruktig & bitter-frisk highball där London Dry-gin möter Campari & färsk grapefruktjuice, toppad med tonic för bubblighet & lätthet. Tonerna av grapefrukt ger färg & smak som ger drinken dess namn – “liten lax” – och bittersötman från Campari skapar en elegant balans mellan friskhet & djup.
Course Drinkar
Keyword campari, gin, grapefruktjuice, tonic
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Häll ingrediensera direkt i valt glas
  • Fyll med is & garnera efter tycke
Salmoncito med gin, campari, grapefruktjuice & tonic