
Perfect Martini
Perfect Martini är en vidareutveckling av den klassiska Dry Martinin & har sina rötter i tidigt 1900-tal, då bartenders började experimentera med olika förhållanden mellan torr och söt vermouth. Termen “perfect” användes redan i äldre cocktailböcker som The Savoy Cocktail Book (1930) & syftar inte på perfektion i smak, utan på den perfekta balansen mellan två typer av vermouth.
Under 1920- & 30-talen var det vanligt att gäster beställde martinis med specifika proportioner, & den “perfect” versionen blev snabbt ett begrepp – särskilt bland dem som tyckte att den torra martinin var för skarp. Idag betraktas Perfect Martini som ett mellanting mellan klassisk Dry Martini & Manhattan: elegant, nyanserad & tidlös.

Svårhetsgrad:
Medel
Perfect Martini
Ingredienser
- 60 ml Gin
- 15 ml Söt vermouth
- 15 ml Torr vermouth
- 2 stänk Orange Bitters
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & avsluta med att pressa en apelsinzest över
Rekommenderad utrustning
