Montana Cocktail
Denna version, förmodligen den första, av Montana Cocktail publicerades i Harry Johnsons bok Bartender’s Manual från 1882 & är en av de tidigaste dokumenterade drinkarna med sloe gin. Drinken speglar tidens fascination för franska & engelska aperitifer. Kombinationen av sloe gin & vermouth var ett sätt att introducera internationella smaker till amerikanska cocktails, där sloe gin gav en fruktig & djup smak som skiljer sig från klassisk gin. Användningen av anislikör eller absint i små mängder tillförde en lätt kryddig & örtig ton.
		Svårhetsgrad: 
 Medel
	
	Montana Cocktail
Ingredienser
- 45 ml Sloe gin
 - 45 ml Torr vermouth
 - 5 ml Anisette eller absinth
 - 3 stänk Bitters
 
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
 - Rör tills väl kylt
 - Sila upp i valt glas & pressa en citronzest över drinken
 
Rekommenderad utrustning







