Ford Cocktail med gin, torr vermouth, benedictine D.O.M & orange bitters

Ford Cocktail

Ford Cocktail dök upp i slutet av 1800-talet och är dokumenterad i flera tidiga bartendarmanualer. Den anses först ha publicerats av George Kappeler i Modern American Drinks (1895), där den presenteras som en elegant gindrink med både torr vermouth & Bénédictine – ovanligt för tiden & ett tidigt exempel på en mer komplex, aromatisk cocktailstil.

Namnet tros vara en hyllning till Henry Ford, även om detta aldrig har kunnat bekräftas – & kan lika gärna ha varit namnet på en stamgäst eller en annan samtida figur. Drinken etablerade sig snabbt i amerikansk bartending under sekelskiftet & inkluderades senare i The Savoy Cocktail Book (1930), vilket hjälpte den att överleva Prohibition-eran & fortsätta in i den moderna cocktailhistorien.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Ford Cocktail

Inget betyg än
Aromatisk & elegant ginbaserad drink där torra örtiga toner möter mjuk sötma & kryddig komplexitet. Ginen ger enbär & friskhet, den torra vermouthen tillför vinös balans, Bénédictine ger en rund, honungs- & örtdriven sötma, & orange bitters lyfter helheten med varm citrus. Resultatet är en klassiskt balanserad, lätt sötad & djupt aromatisk cocktail med mjukt avrundad finish.
Course Drinkar
Keyword Bénédictine D.O.M, gin, orange bitters, torr vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Gin
  • 45 ml Torr vermouth
  • 10 ml Benedictine D.O.M
  • 2 stänk Orange Bitters
  • 2 stänk Saltlösning

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa en apelsinzest över

Rekommenderad utrustning

Ford Cocktail med gin, torr vermouth, benedictine D.O.M & orange bitters