Don´t give up the ship med gin,fernet, söt vermouth & orange curacao

Don´t Give Up The Ship

Don’t Give Up The Ship dokumenterades första gången år 1946 i Crosby Gaige’s Cocktail Guide and Ladies’ Companion. Boken, som är känd för att innehålla både klassiska & samtida cocktails från efterkrigstiden, listar drinken med dess nu klassiska uppsättning av gin, söt vermouth, apelsinlikör & Fernet Branca.

Namnet är hämtat från ett historiskt amerikanskt uttryck som blivit synonymt med mod & uthållighet – ett stridsrop som först uttalades av kapten James Lawrence under det Amerikanska revolutionskriget. Det ger drinken en patriotisk & beslutsam underton som matchar dess kraftfulla smakprofil.

Drinkens skapare är inte dokumenterad i boken, men kombinationen av aromatiska, bittra & söta komponenter pekar på en bartenders förståelse för balans & karaktär.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Don´t give up the ship med gin,fernet, söt vermouth & orange curacao

Don´t Give Up The Ship

Inget betyg än
Harmonisk balans mellan ginens botaniska toner, sötman från apelsinlikör & söt vermouth, samt den distinkta bitterheten från Fernet Branca. Tillsatsen av apelsinbitters förstärker citrusnoterna & ger en uppfriskande avslutning.
Course Drinkar
Keyword Fernet Branca, gin, orange bitters, Orange curaçao, söt vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Gin
  • 15 ml Orange curacao
  • 15 ml Fernet Branca
  • 15 ml Söt vermouth
  • 2 stänk Orange bitters

Instruktioner

  • Kombinera ingredienserna i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa en apelsinzest över

Rekommenderad utrustning