
Comte de Sureau
Comte de Sureau, även känd som “Elderflower Negroni,” skapades 2007-2008 av den tyska bartendern Gonçalo de Sousa Monteiro på Le Lion Bar i Hamburg, Tyskland. Drinken är en variation av den klassiska Negronin, men med en blommig twist tack vare tillägget av fläderblomslikör. Kombinationen av gin, fläderblomslikör & en bitter komponent som Campari eller Ramazotti ger drinken en balanserad, bittersöt smakprofil.
Denna cocktail har blivit en modern klassiker, uppskattad för sin sofistikerade smak & sitt vackra utseende. Den har fått smeknamnet “Elderflower Negroni” på grund av sin likhet med den ursprungliga Negronin men med en lättare, mer blommig karaktär tack vare fläderblomslikören.

Svårhetsgrad:
Medel

Comte de Sureau
Ingredienser
- 45 ml Gin
- 25 ml Fläderblomslikör
- 10 ml Aperol
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp över is & pressa en apelsinzest & en citronzest över drinken