Comte de Sureau med gin, fläderlikör & röd bitter

Comte de Sureau

Comte de Sureau, även känd som “Elderflower Negroni,” skapades 2007-2008 av den tyska bartendern Gonçalo de Sousa Monteiro på Le Lion Bar i Hamburg, Tyskland. Drinken är en variation av den klassiska Negronin, men med en blommig twist tack vare tillägget av fläderblomslikör. Kombinationen av gin, fläderblomslikör & en bitter komponent som Campari eller Ramazotti ger drinken en balanserad, bittersöt smakprofil.

Denna cocktail har blivit en modern klassiker, uppskattad för sin sofistikerade smak & sitt vackra utseende. Den har fått smeknamnet “Elderflower Negroni” på grund av sin likhet med den ursprungliga Negronin men med en lättare, mer blommig karaktär tack vare fläderblomslikören.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Comte de Sureau med gin, fläderlikör & röd bitter

Comte de Sureau

Inget betyg än
Elegant & balanserad cocktail som erbjuder en sofistikerad blandning av blommiga & bittra smaker. Den blommiga sötman från fläderblomlikör kombineras med ginens botaniska toner & röda bitters, vilket resulterar i en komplex, men ändå harmonisk dryck.
Course Drinkar
Keyword Aperol, gin, st germain
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Gin
  • 25 ml Fläderblomslikör
  • 10 ml Aperol

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp över is & pressa en apelsinzest & en citronzest över drinken

Rekommenderad utrustning