
Rabo De Galo
Rabo de Galo är en klassisk brasiliansk cocktail som sägs ha uppstått på 1950-talet i São Paulo när cinzano introducerade vermouth i Brasilien. Bartenders började blanda cachaça med vermouth som en del av marknadsföringen – över tid lade man till Cynar för mer komplexitet. Namnet betyder bokstavligen “tuppsvans” på portugisiska, men används som ordlek med det engelska “cock-tail” (cocktail).
Cocktailen gick från att serveras som ett shot i enkla barer till att få en mer sofistikerad presentation i tumblers med is i cocktailbarer över hela Brasilien.
Sedan 2024 är Rabo de Galo även officiellt erkänd av International Bartenders Association (IBA) inom kategorin “Contemporary Classics”

Svårhetsgrad:
Medel
Rabo De Galo
Ingredienser
- 60 ml Cachaca
- 20 ml Söt Vermouth
- 15 ml Cynar
- 2 stänk Aromatiska bitter
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & pressa en citruszest över drinken
Rekommenderad utrustning
