Rabo De Galo med cachaca, söt vermouth, cynar & bitters

Rabo De Galo

Rabo de Galo är en klassisk brasiliansk cocktail som sägs ha uppstått på 1950-talet i São Paulo när cinzano introducerade vermouth i Brasilien. Bartenders började blanda cachaça med vermouth som en del av marknadsföringen – över tid lade man till Cynar för mer komplexitet. Namnet betyder bokstavligen “tuppsvans” på portugisiska, men används som ordlek med det engelska “cock-tail” (cocktail).

Cocktailen gick från att serveras som ett shot i enkla barer till att få en mer sofistikerad presentation i tumblers med is i cocktailbarer över hela Brasilien.

Sedan 2024 är Rabo de Galo även officiellt erkänd av International Bartenders Association (IBA) inom kategorin “Contemporary Classics”

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Rabo De Galo

Inget betyg än
Bittersöt & örtig cocktail som framhäver cachaçans jordiga & gräsiga karaktär, balanserad med sötma från röd vermouth & djup bitterhet från Cynar. En liten mängd bitters & ett stänk citrusolja från citronskal skänker komplexitet & elegans till drinken – en rustik men ändå raffinerad brasiliansk aperitif.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, cachaça, Cynar, söt vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 60 ml Cachaca
  • 20 ml Söt Vermouth
  • 15 ml Cynar
  • 2 stänk Aromatiska bitter

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa en citruszest över drinken

Rekommenderad utrustning

Rabo De Galo med cachaca, söt vermouth, cynar & bitters