Prince of Wales Punch med cognac, ljus rom, portvin, grand marnier, marashino, ananas & apelsin

Prince of Wales Punch

Receptet återfinns redan i Jerry Thomas’s The Bartender’s Guide (1862), där Thomas förknippar drinken med Prince of Wales. Kombinationen av frukt, starkare baser & portvin ger ett lyxigt & något kraftfullt intryck – i linje med drinken från amerikanska barer under 1850–60‑talen.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Prince of Wales Punch

Inget betyg än
En komplex, fruktig & lätt kryddig punch, med tropiska sötman från ananas & apelsin, djupet från cognac, rom & port samt en mild bitterton & eleganta bärtoner från maraschino-likör. Kombinationen ger en balanserad & sofistikerad drink som utstrålar historisk elegans.
Course Drinkar
Keyword ananasjuice, apelsinjuice, cognac, Grand Marnier, Ljus rom, marashinolikör, portvin
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas över krossad is
  • Garnera med ananasblad

Rekommenderad utrustning

Prince of Wales Punch med cognac, ljus rom, portvin, grand marnier, marashino, ananas & apelsin