brandydrinkar

Brandydrinkar

En Syning av Destillerad Elegans

Brandy, med sin rika historia som sträcker sig över kontinenter, har alltid varit en ädel sprit uppskattad av många. Från dess rötter i vinproducerande regioner till den framstående positionen i dagens cocktailvärld, bjuder brandy på en djup, sammetslen & mångsidig smakupplevelse. Hos Spirited Cocktails vill vi guida dig genom den förtrollande världen av brandydrinkar, där tradition möter samtida mixologi.

Brandy - Destillationens Gyllene Era

Ursprungligen skapad genom destillation av vin, har brandy blivit känd för sin förmåga att kapsla in druvans essens i en intensivare och mer raffinerad form. Olika regioner bidrar med sina unika smaknyanser, från den berömda Cognac i Frankrike till den smakrika Armagnac.

Brandydrinkars Karaktär - Från Sötma till Djup

Brandy ger inte bara en söt underton till drinkar utan också en rik djuphet, vilket gör den till en utmärkt bas för en mängd cocktails. Den kan vara stjärnan i en klassisk Sidecar eller ge djup till en modern blandning.

Variationen av Brandydrinkar

Brandy är inte bara en dryck, utan en kategori fylld med variation. Från smakrika spanska brandys till sofistikerade cognacs, upptäck hur dessa olika stilar kan transformera en drink.

Utforska Spirited Cocktails Urval av Brandydrinkar

Upptäck vår samling av handplockade brandycocktails. Oavsett om du redan är van i brandyvärlden eller bara nyfiken på att börja, har vi något för varje palett.

Ritz Cocktail med cognac, cointreau, citronjuice, marashino & champagne

Ritz Cocktail

Ritz Cocktail Ritz Cocktail skapades av Dale DeGroff under hans tid på restaurangen Aurora i New York. Medan DeGroff är mest känd för sin tid på Rainbow Room, där han spelade en avgörande roll i cocktailrenässansen, är Ritz Cocktail ett utmärkt exempel på hans innovativa stil & hans förmåga att skapa minnesvärda drinkar. Namnet & […]

Gå Till Recept
Pan American Clipper med calvados, grenadine, limejuice & absinthe

Pan American Clipper

Pan American Clipper Pan American Clipper är inspirerad av de glamorösa dagarna av tidiga internationella flygresor, särskilt under 1930- & 1940-talen, en era då Pan American World Airways var en ledande aktör inom internationell luftfart. Namnet “Clipper” refererar till Pan Ams ikoniska flygbåtar, som var kända som Clippers. Dessa flygplan symboliserade lyx & äventyr, & […]

Gå Till Recept
Porto Flip med Port, cognac, grädde, ägg, sockerlag & gul chartreuese

Porto Flip

Porto Flip Porto Flip är en variation på den klassiska “Flip”-cocktailen, där hela ägg används för att skapa en rik & krämig konsistens. Den här variationen kommer från Allen Katz & introducerar flera förändringar i det traditionella receptet. Ursprungligen var Porto Flip en variation av Coffee Cocktail som presenterades i Jerry Thomas bok “The Bartender’s […]

Gå Till Recept
Brandy Milk Punch med brandy, sockerlag, mjölk, vanilj & muskot

Brandy Milk Punch

Brandy Milk Punch Brandy Milk Punch är djupt rotad i New Orleans mat- & dryckeskultur, där den är en populär drink under frukost eller brunch, speciellt under helgdagar & festivaler som Mardi Gras. Ursprunget till Brandy Milk Punch är inte helt klart, men den har funnits i århundraden & var troligen influerad av liknande mjölk- […]

Gå Till Recept
Äggtoddy (Egg Nog) med sprit, mjölk, grädde, vanilj & muskot

Äggtoddy (Eggnog) – klassiskt recept med whisky & kryddor

Äggtoddy (Egg Nog) Äggtoddy (Egg Nog) har ett ursprung som är något oklart, men det är allmänt accepterat att drycken har europeiska rötter & kan härledas tillbaka till medeltiden. En liknande dryck kallad “posset”, som blandade varm mjölk med vin eller öl, var populär i England. Med tiden började folk experimentera med receptet & la […]

Gå Till Recept
Applejack Rabbit med Apple Jack, citronjuice, apelsinjuice & lönnsirap

Applejack Rabbit

Applejack Rabbit Applejack Rabbit är en av de äldre cocktailrecepten som involverar Applejack, & dess exakta ursprung är svårt att spåra. Vad som är känt är att Applejack har en lång historia i USA, speciellt i koloniala tider, när den producerades genom en process som kallas “jacking”, vilket i princip innebär att äppelcider frös & […]

Gå Till Recept
Apple Jack, med apple jack, äpplejuice, citronjuice & sockerlagt

Apple Jack (av Sasha Petraske)

Apple Jack (av Sasha Petraske) Namnet “Apple Jack” har länge associerats med äppelbrandy, särskilt med Amerikas äldsta destillerad sprit, Laird’s Applejack. Äppelbrandy har en lång historia i USA & har använts i många cocktailrecept genom åren. Sasha Petraske, grundare av den ikoniska baren Milk & Honey i New York City, var känd för att återuppliva […]

Gå Till Recept
Corpse Reviver No.1 med brandy, calvados, söt vermouth & orange bitters

Corpse Reviver No.1

Corpse Reviver No.1 Precis som Corpse Reviver No.2, fann Corpse Reviver No.1 sin väg in i cocktailhistorien genom Harry Craddock‘s “The Savoy Cocktail Book”, som publicerades 1930. Craddock var bartender på Savoy Hotel i London, & hans bok har sedan dess varit en av de mest inflytelserika cocktailböckerna. Corpse Reviver-cocktails är traditionellt tänkta som “morgondrycker” […]

Gå Till Recept
Between The Sheets med ljus rom, brandy, cointreau & citronjuice

Between The Sheets

Between The Sheets “Between the Sheets” har sitt ursprung under förbudstiden på 1920-talet. Det är oklart vem som exakt skapade denna cocktail, men det är två historier som ofta citeras. En historia säger att det var Harry MacElhone, en bartender på Harry’s New York Bar i Paris, som skapade drinken. Den andra berättelsen pekar på […]

Gå Till Recept
Metropolitan med brandy, söt vermouth, socker & bitters

Metropolitan

Metropolitan Ursprunget för Metropolitan är inte helt klart, men det verkar ha varit en populär cocktail under mitten till sena 1800-talet & tidigt 1900-tal, särskilt under förbudstiden. Den var en variant på Manhattan för de som föredrog konjak eller brandy framför whisky. Trots att Metropolitan inte är lika välkänd idag som vissa andra klassiska cocktails, […]

Gå Till Recept

Populära brandydrinkar inkluderar Brandy Alexander, Sidecar, Brandy Sour & Vieux Carré mfl.

En klassisk Sidecar görs med brandy, Cointreau (eller annan apelsinlikör) & färsk citronjuice, skakad med is & serverad i ett kylt glas.

Ja, men kvalitetsbrandy som Cognac används ofta för sin rika smak i klassiska cocktails.

En Brandy Alexander görs med brandy, kakaolikör & grädde, skakad med is & serverad i ett kylt glas

Brandy serveras ofta i ett snifterglas för att koncentrera aromerna, men cocktails kan serveras i olika typer av glas beroende på receptet.