Morning Cocktail med cognac, torr vermouth, orange curacao, marashinolikör, absinth & bitters

Morning Cocktail

Morning Cocktail uppträder för första gången i Harry Johnsons Bartenders’ Manual från år 1900, där den beskrivs som en “bracer” för att förbereda sig inför en god måltid. Drycken återfinns även i Harry Craddocks The Savoy Cocktail Book från 1930, där bitters bytts ut mot orange bitters.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Morning Cocktail

Inget betyg än
Brandy möter torr vermouth & subtila noter från curaçao, maraschino & absinth. Resultatet blir sofistikerat & elegant – torr, aromatisk & välbalanserad med en hint av örter & citrus.
Course Drinks
Keyword Absinth, Aromatiska bitter, cognac, marashinolikör, Orange curaçao, torr vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 30 ml Cognac
  • 30 ml Torr vermouth
  • 5 ml Marashino
  • 5 ml Orange Curacao
  • 3 stänk Absinth
  • 3 stänk Aromatiska bitter

Instruktioner

  • Skölj glaset med absinth
  • Kombinera övriga ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa en citronzest över

Rekommenderad utrustning

Morning Cocktail med cognac, torr vermouth, orange curacao, marashinolikör, absinth & bitters