Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Between The Sheets med ljus rom, brandy, cointreau & citronjuice

Between The Sheets

Between The Sheets “Between the Sheets” har sitt ursprung under förbudstiden på 1920-talet. Det är oklart vem som exakt skapade denna cocktail, men det är två historier som ofta citeras. En historia säger att det var Harry MacElhone, en bartender på Harry’s New York Bar i Paris, som skapade drinken. Den andra berättelsen pekar på […]

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway 1899 – 1961 “Don’t bother with churches, government buildings or city squares. If you want to know about a culture, spend a night in its bars.” Ernest Hemingway, känd författare och äventyrare, var också känd för sitt stora intresse för drinkar, vilket gjorde att han hade en betydande inverkan på cocktailkulturen. Hans favoritdrinkar […]

Metropolitan med brandy, söt vermouth, socker & bitters

Metropolitan

Metropolitan Ursprunget för Metropolitan är inte helt klart, men det verkar ha varit en populär cocktail under mitten till sena 1800-talet & tidigt 1900-tal, särskilt under förbudstiden. Den var en variant på Manhattan för de som föredrog konjak eller brandy framför whisky. Trots att Metropolitan inte är lika välkänd idag som vissa andra klassiska cocktails, […]

Walter Bergeron

Walter Bergeron Walter Bergeron var en bartender vid Monteleone Hotel i New Orleans, USA, under mitten av 1900-talet. Även om han kanske inte är lika känd som andra bartenders från samma era, har han gjort ett betydande bidrag till cocktailhistorien genom skapandet av den ikoniska cocktailen Vieux Carré.   Vieux Carré Bergeron skapade Vieux Carré […]

Vieux Carre med cognac, bourbon, söt vermouth, Benedictine DOM & bitters

Vieux Carre

Vieux Carre Vieux Carré skapades av bartendern Walter Bergeron på Hotel Monteleone i New Orleans, en plats känd för dess berömda roterande Carousel Bar. Bergeron skapade cocktailen på 1930-talet, & den var tänkt att vara en hyllning till stadens franska kvartal, som är känt som “Vieux Carré” på franska. Trots att den kanske inte är […]

Hugo Ensslin, bartender

Hugo Ensslin

Hugo Ensslin Hugo R. Ensslin är en bartender och författare som har spelat en betydande roll i cocktailhistorien. Trots att han kanske inte är lika välkänd som vissa av sina samtida, som Jerry Thomas, är Ensslin en viktig figur i bartendervärlden och bidrog till utvecklingen av cocktailkulturen.   Bakgrund Ensslin föddes i Tyskland men emigrerade […]

italienska likören Strega

Strega

Strega En världsberömd italiensk örtlikör som har producerats sedan 1860 av Distilleria Guiseppe Alberti S.A i Benevento, Campania. Denna ikoniska likör kännetecknas av dess distinkta gula färg & komplexa smakprofil som skapas av omkring 70 olika kryddor & örter som lagras tillsammans på ekfat. Strega, som betyder häxa på italienska, erbjuder en unik smakupplevelse, kryddig […]

Strega likör

Strega

Strega är en världsberömd italiensk örtlikör som har producerats sedan 1860 av Distilleria Guiseppe Alberti S.A i Benevento, Campania. Denna ikoniska likör kännetecknas av dess distinkta gula färg och komplexa smakprofil som skapas genom omkring 70 olika örter & kryddor som lagras tillsammans på fat. Strega, som betyder häxa på italienska, erbjuder en unik smakupplevelse, […]

Varumärken

Anejo Highball med rom, limejuice, bitter, ginger beer

Añejo Highball

Añejo Highball Añejo Highball skapades av den berömda bartendern Dale DeGroff, ofta känd som “King of Cocktails”. DeGroff, som är känd för sin påverkan på den moderna cocktailscenen & sin återupplivning av många klassiska cocktails, skapade Añejo Highball som en del av hans strävan att upphöja highball-cocktailen & använda den som ett fordon för mer […]