
Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
A bar called Gemma
A bar called Gemma A bar called Gemma är inte bara en cocktailbar; det är en intim upplevelse där internationell inspiration möter lokal gemytlighet i hjärtat av Stockholm. Med en begränsad sittplatskapacitet och en värld av smaker att utforska, blir varje besök till Gemma en minnesvärd resa. A bar called Gemma Med endast 36 sittplatser, […]
Johan Evers
Johan Evers “Fokus på gästen är viktigast, att ta hand om gästen från att de kommer genom din dörr tills att de lämnar.” Vem är Johan Evers?Med en karriär som sträcker sig över mer än två decennier, markerade Johan Evers sin början i branschen som 17-åring, då han tjänstgjorde som diskplockare på Sinner/Chiaros i Stockholm. […]
Får jag lov?
Får jag lov? “Vi gör ju alla våra menyer i skolämnen. Svenska, Historia, Geografi etc. På somrarna, runt den period vi håller stängt varje år, har vi dock valt att köra sommarlovsmenyer. Inspirerade av sommarsäsongen i Sverige, husvagnssemestrar & ljuva sommarsmaker. “Får jag lov?” är en drink vi skulle vilja dricka på en loge […]
Södermanland/Uppland
Södermanland/Uppland “På Facit gör vi menyerna i skolämnen. Och denna drink kommer från Geografi A, där vi avhandlade ett gäng av Sveriges alla landskap. Tolkade i drinkar. Ingredienserna i denna drink kommer alla från just Södermanland och Uppland. Ginen Södermanland, Punschen tillverkas i Uppland, Rånäs tillverkas inte längre där, men har sitt recept & […]
Facit Old Fashioned
Facit Old Fashioned “Vår helsvenska variant på den odödliga klassikern. I definitonen en Old Fashioned, en Facit Old Fashioned. Då den innehåller just sprit, socker, bitters och vatten. Skillnaden? En skvätt punsch. Inte så klassiskt, men otroligt gott. Punsch gör allt bättre, som jag brukar säga! För att kunna göra denna drink och många andra […]
Facit Bar
Facit Bar I Umeå finner man Facit, en unik cocktailbar där svenska råvaror står i centrum. Med en passion för att lyfta fram det svenska och skapa en minnesvärd upplevelse för sina gäster, erbjuder Facit inte bara drinkar, utan en berättelse om Sveriges rikedom på smaker. FacitFacit är stolta över att vara den första och […]
Erik Andersson
Erik Andersson “När man slutar att utvecklas skall man göra något annat.” Vem är Erik Andersson? Fyller snart 31, kommer från Karlstad där han växte upp innan han flyttade till Stockholm vid 25 års ålder. Hans intresse för bar & restaurang började i ungdomsåren, vilket blev uppenbart när han impulsivt köpte en shaker & en […]
Svenska Bartenders & Cocktailbarer
Svenska Bartenders & Cocktailbarer När solen går ner och skymningen anländer över de svenska städernas silhuetter, tänds ljusen i landets barer, där några av världens mest begåvade bartenders skapar konstverk i ett glas. Sverige, med sin rika historia av innovation och kreativitet, är nu på kartan som en av de ledande nationerna inom cocktailkulturen. På […]
Constantino Ribalaigua Vert
Constantino Ribalaigua Vert 1888 – 1952 Constantino Ribalaigua Vert var en kubansk bartender & ägare av den berömda baren “El Floridita” i Havanna, Kuba. Han är en av de mest legendariska figurerna inom cocktailhistorien & är mest känd för sin perfektionering av Daiquirin.. Påverkan på cocktailhistorien El Floridita Ribalaigua tog över El Floridita 1918 & […]
Clover Club
Clover Club Clover Club har sina rötter i den pre-prohibitionsära amerikanska cocktailscenen & är uppkallad efter en klubb i Philadelphia som bildades runt 1882. Klubben var känd för att vara en sammanslutning av ledande affärsfolk, jurister & journalister som träffades regelbundet på The Bellevue-Stratford Hotel. De ville ha en signaturcocktail & Clover Club blev den. […]