Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Widow´s iIss Cocktail med calvados, gul chartreuse, benedictine DOM & bitters

Widow´s Kiss Cocktail

Widow´s Kiss Cocktail Widow’s Kiss är en cocktail med anor från slutet av 1800-talet & blev först dokumenterad i Modern American Drinks (1895) av George J Kappeler, en av de tidiga pionjärerna inom amerikansk bartendingscen. Det sena 1800-talet var en period av innovation inom cocktails & Widow’s Kiss är ett tydligt exempel på hur bartenders […]

Todd Smith

Todd Smith

Todd Smith Todd Smith är en framstående bartender & mixolog som har haft en betydande påverkan på den moderna cocktailkulturen. Han är mest känd för sitt arbete i San Francisco på ikoniska barer som Bourbon & Branch, där han bidrog till att definiera stadens cocktailrörelse. Smith har blivit en av de ledande aktörerna inom den […]

Black Manhattan med rywwhisky, taverna & apelsinbitters

Black Manhattan

Black Manhattan Black Manhattan skapades 2005 av bartendern Todd Smith på Bourbon & Branch i San Francisco. Denna moderna variant av Manhattan byter ut den traditionella söta vermouthen mot Amaro Averna, vilket ger drinken dess unika bittersöta & örtiga karaktär. Black Manhattan har sedan dess blivit en favorit i barscener över hela världen & anses […]

Bulldog Smash med bourbon, cointreau, citron, socker & mynta

Bulldog Smash

Bulldog Smash Bulldog Smash är en modern variant av den klassiska Whiskey Smash, som dök upp runt 1887. Med inslag av persika & Cointreau har den här versionen fått ett somrigt & fruktigt lyft. Bulldog Smash har snabbt blivit en favorit vid sommarfester & grillkvällar, där den ofta serveras som en svalkande & läskande drink. […]

Smash

Smash

Smash Cocktails En underbar Explosion i Glaset En Smash är inte bara en drink – det är ett koncept. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talets klassiska cocktails, är Smash en drinkstil som kombinerar friskhet, smak & anpassningsbarhet. Smashes har blivit en favorit bland bartenders & cocktailentusiaster, tack vare sin enkelhet & variation. […]

Brandy Smash görs med brandy, socker & mynta

Brandy Smash

Brandy Smash Brandy Smash är en av de tidigaste cocktails som uppkom under 1800-talet, troligen på 1830-talet. Den är inspirerad av Mint Julep & blev särskilt populär under det amerikanska inbördeskriget. Smash-cocktails, som Brandy Smash, var korta & intensiva drinkar & blev snabbt älskade på grund av sin enkla men uppfriskande karaktär. Idag passar de […]

Colonel Joe Rickey

Colonel Joe Rickey

Colonel Joe Rickey Colonel Joe Rickey, en politiker & lobbyist från Missouri, USA, är kanske mest känd för att ha gett upphov till drinken “Rickey”. Trots att han själv inte var en bartender, kom hans smak & preferenser att påverka skapandet av en dryck som blev populär & som senare fick en plats i cocktailhistorien. […]

Gin Rickey med gin, limejuice & soda

Gin Rickey

Gin Rickey Gin Rickey skapades på 1880-talet i Washington, D.C. av den politiska lobbyisten Colonel Joe Rickey. Ursprungligen gjord med bourbon som bas, blev ginversionen snabbt populär & överträffade den äldre whiskeybaserade versionen. Gin Rickey har omnämnts i den litterära klassikern The Great Gatsby som ett exempel på den eleganta, svalkande drycken som förknippas med […]

Pago Pago med ljus rom, chartreuse, creme de cacao, limejuice & ananasjuice

Pago Pago

Pago Pago Tikidrinken Pago Pago skapades troligen omkring 1940 & publicerades i The How and When, en klassisk cocktailbok från samma period. Den har sitt namn från huvudstaden i Amerikanska Samoa & drinkens exotiska ingredienser speglar tiki-erans fascination för tropiska smaker & kulturer. Jeff “Beachbum” Berry, en framstående historiker inom tiki-drinkar, har återupplivat intresset för […]

la hora del vermut

La hora del vermut

La Hora del Vermut La Hora del Vermut är en traditionell spansk sedvänja som handlar om att avnjuta vermut, ett aromatiserat starkvin, innan lunch eller middag. Denna ritual har sina rötter djupt förankrade i Spaniens dryckeskultur & har, trots att den under en tid minskade i popularitet, på senare år återuppstått & blivit en viktig […]