Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Pen Pal med tequila, aperol, citronjuice, sockerlag, peychauds bitter & mousserande vin

Pen Pal

Pen Pal Pen Pal skapades av Kaitlyn Stewart, vinnare av Diageo World Class Bartender of the Year 2017. Cocktailen designades för att komplettera de lätta skaldjurs- & grönsaksrätterna på Montreals restaurang Sabayon, som rankades som nummer ett på Air Canada’s lista över bästa nya restauranger 2024. Denna drink är ett exempel på Stewarts förmåga att […]

Gordon’s Cup med gin, lime, gurka, sockerlag, salt & peppar

Gordon’s Cup

Gordon´s Cup Gordon’s Cup skapades av den legendariske bartendern Sasha Petraske, grundaren av den inflytelserika baren Milk & Honey i New York City. Cocktailen är en ginbaserad variant av den brasilianska drinken Caipirinha, där cachaça ersätts med gin & lime kombineras med gurka för en uppfriskande twist. Gordon’s Cup har blivit en modern klassiker inom […]

Cucumber Gin Sour med gin, citron, gurka, socker & äggvita

Cucumber Gin Sour

Cucumber Gin Sour Cucumber Gin Sour är en modern tolkning av den klassiska Gin Sour, där gurka  introduceras för att ge en frisk dimension. Denna variant har blivit populär på cocktailbarer världen över för sin uppfriskande smakprofil & eleganta presentation. Gurka ger drinkar en fräschör & tvistar klassiska drinkar på ett mycket trevligt sätt. Testa […]

Hole in the Cup med tequila, absinthe, gurka, ananas, lime & sockerlag

Hole in the Cup

Hole in the Cup Hole in the Cup skapades av bartendern Lauren McLaughlin på den legendariska baren Milk & Honey i New York City. Cocktailen är en variation av Sasha Petraskes Gordon’s Cup & återfinns i hans bok Regarding Cocktails, där McLaughlin lade till absint för att ge drinken en unik twist. Denna kombination av […]

Joaquín Simó

Joaquín Simó

Joaquín Simó Joaquín Simó är en framstående bartender & mixolog baserad i New York City, känd för sitt betydande bidrag till cocktailkulturen. Hans arbete har haft en djupgående inverkan på dryckeshistorien, särskilt genom hans engagemang i att skapa innovativa cocktails & driva inflytelserika barer. Karriär & prestationer Simó, ursprungligen från Ecuador, började sin bartendingskarriär medan […]

Flor de Jerez med amontillado sherry, citron, navyrom, aprikoslikör & bitters

Flor de Jerez

Flor de Jerez Flor de Jerez skapades av bartendern Joaquín Simó på den ansedda baren Death & Co i New York City. Cocktailen publicerades i boken “Death & Co: Modern Classic Cocktails” från 2014. Namnet “Flor de Jerez” refererar till den unika jästfilm, kallad “flor”, som bildas på ytan av sherry under lagring i Jerez-regionen […]

Don´s Mix med kanelsockerlag & grapefruktjuice

Don´s Mix

Don´s Mix Don’s Mix är en specifik cocktailmixer som har sina rötter i tikikulturen, skapad av den legendariska bartendern Donn Beach, mer känd som Don the Beachcomber. Han var pionjären bakom tikikulturen i USA under 1930- & 1940-talen. Don’s Mix är en del av hans hemliga ingrediensbibliotek & användes i flera av hans berömda drinkar, […]

Zombie med rom, limejuice, dons mix, falernum, limejuice, pernod, bitter & grenadine

Zombie

Zombie Zombie skapades av Donn Beach, även känd som Don the Beachcomber, på 1930-talet i hans restaurang i Hollywood. Enligt legenden blandade Donn denna drink för en kund som behövde något för att klara av ett affärsmöte efter en lång natt. Kunden återvände senare & klagade på att han kände sig som en “zombie” efter […]

Georgetown Club Cocktail med ljus rom, torr vermouth & falernum

Georgetown Club Cocktail

Georgetown Club Cocktail Georgetown Club Cocktail introducerades 1951 i Charles H. Baker Jr.’s bok Gentleman’s Companion. Baker beskriver drinken som en enkel men intressant blandning från Georgetown, huvudstaden i dåvarande Brittiska Guyana (nuvarande Guyana). Cocktailen är uppkallad efter Georgetown Club, en privat klubb i staden, & reflekterar de karibiska influenserna i regionen genom användningen av […]

Royal Bermuda Yacht Club Cocktail med rom, limejuice, falernum & triple sec

Royal Bermuda Yacht Club Cocktail

Royal Bermuda Yacht Club Cocktail Royal Bermuda Yacht Club Cocktail är uppkallad efter en yacht club med samma namn, en privat yachtklubb grundad 1844 i Bermuda. Den tidigaste kända publiceringen av receptet finns i Crosby Gaige’s “Cocktail Guide and Ladies’ Companion” från 1941, där den beskrivs som “en av de bästa romdrinkarna på ön”. Senare […]