Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Gary Regan

Gary Regan

Gary Regan Gary Regan – eller Gaz Regan, som han blev känd som i cocktailvärlden – var en av 1900- & 2000-talets mest inflytelserika röster inom bartending. Han var inte bara författare, bartender & föreläsare – han var en själslig bro mellan den gamla, klassiska cocktailtraditionen & den moderna barens nytänkande. Med värme, skärpa & […]

1906 Martini med gin, torr vermouth, orange curacao, orange bitters

1906 Martini

1906 Martini 1906 Martini är Gary “Gaz” Regans hyllning till det som anses vara den första dokumenterade Dry Martini som innehöll både gin & torr vermouth – publicerad i Applegreen’s Bar Book (1906). Regan, en av 1900-talets mest inflytelserika cocktailförfattare & historiker, skapade sin version som en tolkning snarare än en rekonstruktion: en balans mellan […]

Blåbär & lavendelshrub med blåbär, honung, äpplecidervinäger & lavendel

Blåbär & lavendelshrub

Blåbär & lavendelshrub Shrubs – syrade fruktsyrups med vinäger – har fått nytt liv i modern cocktailkultur tack vare sin friska syra & djupa smaker. Denna variant med blåbär, honung & lavendel kombinerar nordiska bär med mild blommighet i en smakprofil som är både rustik & elegant. Honungen ger en rundare sötma än vanligt socker, […]

Ryan Chetiyawardana

Ryan Chetiyawardana

Ryan Chetiyawardana Ryan Chetiyawardana, mer känd världen över under sitt alias Mr Lyan, är en av vår tids mest nyskapande & inflytelserika bartenders & barentreprenörer. Hans vision sträcker sig långt bortom drinkglaset & bardisken – med ett synsätt där mixologi möter konst, vetenskap & hållbarhet, har han omformat hur vi ser på cocktails & barupplevelser. Bakgrund Ryan […]

Panacea görs med whisky, citronjuice, blåbär & lavendel shrub & äggvita

Panacea

Panacea Panacea är skapad av Ryan Chetiyawardana, mer känd som Mr Lyan – en av samtida cocktailvärldens mest inflytelserika innovatörer & grundare av barer som White Lyan, Dandelyan & Lyaness i London. Drinkens namn, “Panacea”, betyder universalmedel & speglar Chetiyawardanas filosofi om naturliga ingredienser & sensorisk balans. Kombinationen av whisky, citron & blåbär-lavendelsyrup är typisk […]

Knight med cognac, orange curacao, grön chartruese & citronjuice

Knight

Knight Knight omnämns som en klassisk cocktail i The Fine Art of Mixing Drinks (1948) av David A. Embury.  Embury beskriver Knight som ett exempel på hur balans mellan stark bas, likör & syra kan skapa elegans i glaset – en komposition i samma familj som exempelvis Sidecar men med en tydligare ört- & likördimension […]

Yacht Club med ljus rom, söt vermouth & apricot brandy

Yacht Club

Yacht Club Yacht Club återfinns i David A. Emburys klassiska verk The Fine Art of Mixing Drinks (1948), där den beskrivs som en av de många välbalanserade romcocktails som följer hans princip om proportioner & harmoni mellan sprit, sötma & arom. Embury såg den som en refined variation på de karibiska romcocktailerna – mindre söt […]

Cazuela Voladora med tequila, grapefruktjuice, apelsinjuice, limejuice, citronjuice & grapefruktsoda

Cazuela Voladora

Cazuela Voladora Cazuela Voladora härstammar från Jalisco-regionen i Mexiko & har blivit en uppskattad del av lokal spritkultur, särskilt omkring städer som Guadalajara & La Barca.  Ursprungligen gjordes drinken i lergrytor (cazuelas de barro) för att svalka & dela drycken i grupp, därav namnet “voladora” – “flygande”, som anspelar på att bunken sprids & delas […]

Mañana Daiquiri med ljus rom, apricot brandy, grenadine & citronjuice

Mañana Daiquiri

Mañana Daiquiri Mañana Daiquiri är en variant av daiquiri som dokumenterats i modern cocktaillitteratur, & receptet anges som “adapted from David A. Embury’s The Fine Art of Mixing Drinks (1948)”.  Drinken syns alltså som ett exempel på hur den klassiska rom-syra-socker-formeln kan ges en fruktigare twist med aprikossmak & grenadin. Namnet “Mañana” (spanska för “imorgon”) […]

Larchmont med ljus rom, Grand Marnier, limejuice & sockerlag

Larchmont

Larchmont Larchmont är en klassisk cocktail beskriven av David A. Embury i hans inflytelserika bok The Fine Art of Mixing Drinks (1948). Som många av Emburys recept var Larchmont inte nödvändigtvis skapad bakom en bar, utan framtagen genom hans teoretiska förståelse för balans mellan sötma, syra & styrka. Namnet tros ha inspirerats av Larchmont Village […]