Skärmavbild 2023-06-20 kl. 10.56.29

Tony Conigliaro

Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.

Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.

Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.

År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.

Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.

Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.

Larchmont med ljus rom, Grand Marnier, limejuice & sockerlag

Larchmont

Larchmont Larchmont är en klassisk cocktail beskriven av David A. Embury i hans inflytelserika bok The Fine Art of Mixing Drinks (1948). Som många av Emburys recept var Larchmont inte nödvändigtvis skapad bakom en bar, utan framtagen genom hans teoretiska förståelse för balans mellan sötma, syra & styrka. Namnet tros ha inspirerats av Larchmont Village […]

Clara Bow med bourbon, citronjuice, st germain, grenadine & mynta

Clara Bow

Clara Bow Clara Bow skapades av Lynnette Marrero tillsammans med Jim Kearns i New York under slutet av 2000-talet. Drinken är uppkallad efter 1920-talets ikoniska stumfilmsstjärna Clara Bow, känd som “The It Girl” – en symbol för frihet, energi & glamour. Marrero, en pionjär inom den moderna cocktailrörelsen & medgrundare av Speed Rack, ville skapa […]

David A. Embury

David A. Embury

David A. Embury David A. Embury förändrade synen på cocktails – inte genom att stå bakom en bardisk, utan genom att sätta sig vid skrivbordet. Som jurist till yrket & entusiast på fritiden skrev han The Fine Art of Mixing Drinks (1948), ett verk som sedan dess betraktas som ett av de mest inflytelserika dokumenten […]

Honeysuckle Daiquiri med rom, citronjuice, apelsinjuice & honungsvatten

Honeysuckle Daiquiri

Honeysuckle Daiquiri Honeysuckle Daiquiri är nära knuten till David A. Embury, författaren till den klassiska cocktailboken The Fine Art of Mixing Drinks (1948). Embury föreslog flera varianter av den traditionella daiquirin & beskrev Honeysuckle som en särskilt elegant version där socker byts ut mot honungssirap för en mildare, mer aromatisk sötma. Namnet “Honeysuckle” – engelska […]

Salmoncito med gin, campari, grapefruktjuice & tonic

Salmoncito

Salmoncito Salmoncito skapades 2013 av bartendern Khristian de la Torre på baren Maison Artemisia i Mexiko-City. Den föddes som en modern aperitif – ett uninspirerat riff på gin & tonic med Campari och grapefrukt, men med distinkt mexikansk prägel och färgton som gav drinken dess namn.  Namnet “Salmoncito” betyder ungefär “liten lax” och refererar till […]

Marigny med cognac, calvados, citronjuice, grön chartreuse, sockerlag & aromatiska bitter

Marigny

Marigny Marigny är en modern New Orleans-cocktail skapad av Chris Hannah, den legendariske bartendern från French 75 Bar & Jewel of the South. Drinken dök upp omkring 2010-talet som en hyllning till Faubourg Marigny, ett historiskt kvarter i New Orleans känt för sin musik, kultur & franska arv. Inspirationen kommer från klassikern Champs-Èlysées som också […]

Macunaìma med cachaca, limejuice, fernet & sockerlag

Macunaìma

Macunaìma Macunaíma skapades år 2014 av bartendern Chico Bastos på Bar Boca i São Paulo, Brasilien. Drinken är uppkallad efter den litterära figuren Macunaíma, hjälten i Mário de Andrades modernistiska roman från 1928 – en symbol för den brasilianska själens mångfald & motsägelsefulla natur. Precis som romanens huvudperson förenar drinken olika världar: den rustika cachaçan, […]

Dublin Minstrel med irish whiskey, limejuice, marashinolikör & grön chartruese

Dublin Minstrel

Dublin Minstrel Dublin Minstrel är en modern variation på klassikern The Last Word – där gin har bytts ut mot irländsk whiskey för att ge en ny karaktär med örtighet & fruktighet i fokus. Namnet hänvisar till vaudevilleartisten Frank Fogarty, känd som “the Dublin Minstrel”, som nämns i samband med The Last Word & dess […]

Preakness Cocktail med rye whisky, söt vermouth, benedictine D.O.M & aromatiska bitter

Preakness Cocktail

Preakness Cocktail Preakness Cocktail är en klassisk amerikansk drink som dök upp under 1930-talet, troligen inspirerad av den berömda hästkapplöpningen Preakness Stakes i Maryland – en av de tre tävlingarna i den amerikanska Triple Crown. Drinken har ofta kallats “Baltimores svar på Manhattan” och representerar den amerikanska östkustens förfinade bourbonkultur. Receptet dokumenterades i flera bartendermanualer […]

Fire & Brimstone med chilli, mezcal, triple sec, earl grey, citronjuice, agave & orange bitters

Fire & Brimstone

Fire & Brimstone Fire & Brimstone skapades av Kyle Damien vid baren Palmer & Co. i Sydney omkring 2012. Drinken är en modern remix av en Margarita med mezcal istället för tequila – men den sticker ut genom sin eleganta teinfusion & balans mellan chili & citrus. Den har blivit omtalad som “a spicy mezcal […]