Tony Conigliaro
Tony Conigliaro är en internationellt erkänd bartender och författare, känd för sitt banbrytande arbete inom mixologi och cocktailkreation. Han har gjort stora framsteg inom den molekylära mixologin, en subdisciplin inom bartending som innehåller vetenskapliga metoder för att skapa unika smaker, texturer och presentationer.
Conigliaro, född i Storbritannien, startade sin karriär inom bartending på 1990-talet. Hans banbrytande arbete inom cocktailvärlden började dock först på 2000-talet, när han öppnade sitt första etablissemang, Bar 69 Colebrooke Row, i London 2009. Baren, ofta känd som "The Bar With No Name", blev snabbt känd för sina innovativa och vetenskapligt framtagna cocktails.
Efter framgången med 69 Colebrooke Row, öppnade Conigliaro The Drink Factory, ett kreativt laboratorium och konsultföretag som syftar till att utforska gränserna för cocktails och smaker. The Drink Factory har sedan dess arbetat med en rad högprofilerade kunder, inklusive ledande restauranger och sprittillverkare.
År 2012 öppnade Conigliaro Zetter Townhouse, en cocktail lounge i London som snabbt blev känd för sin unika cocktailmeny. Året därpå öppnade han en annan bar, Bar Termini, som erbjuder italiensk-inspirerade cocktails och kaffe.
Conigliaro har skrivit flera böcker om cocktails och mixologi, inklusive "69 Colebrooke Row" och "Drinks". I sitt arbete försöker han ofta att skapa unika smakprofiler genom att använda oväntade ingredienser och vetenskapliga metoder.
Tony Conigliaro har gjort stora framsteg i att förändra hur vi tänker på cocktails, inte bara som drycker utan som kulinariska verk. Hans arbete har förändrat cocktailkulturen och satt standarden för vad som är möjligt inom mixologi.
Nautilus
Nautilus Nautilus skapades 1972 av Victor “Trader Vic” Bergeron, en av de mest inflytelserika gestalterna inom tiki-världen. Under början av 1970-talet experimenterade Trader Vic flitigt med tequila – något som var ovanligt i tiki-kulturen, som annars dominerades av rom. Nautilus representerar denna period: en enklare, mer fruktig & publiktillgänglig tequila-tiki som passade tidens smak för […]
El Burro
El Burro El Burro är den tequila-baserade föregångaren till dagens Mexican Mule. Den började synas på barprogram i Kalifornien & sydvästra USA under 1990-talet, då bartenders började göra variationer på Moscow Mule genom att byta ut vodkan mot tequila. Namnet “El Burro” dök upp innan Mule-namngivningen började standardiseras, & var en humoristisk referens till åsnan […]
Mexican Mule
Mexican Mule Mexican Mule är en modern vidareutveckling av Moscow Mule, den klassiska vodka-drinken från 1940-talets Hollywood. Under 1990-talets & framför allt 2010-talets agaveboom började bartenders byta ut vodkan mot tequila för att ge drinken mer karaktär & skapa en variant med tydligare smakprofil. Tequila-versionen blev snabbt populär i USA:s västkuststäder, där kombinationen av lime, […]
Ernest + Rita
Ernest + Rita Ernest + Rita är en modern drink skapad i New York & spreds via bartenderkretsar i USA under 2010-talet. Den är en humoristisk & smakmässigt logisk korsning mellan två ikoniska cocktails: Hemingway Daiquiri – förknippad med Ernest Hemingway, där grapefrukt & lime är centrala. Margarita – populärt kopplad till Rita Hayworth, vilket […]
Arte De Volar
Arte De Volar Arte de Volar är en modern cocktail, skapad av Simon Diffordi februari 2017 på baren Cabinet Room i London. Drinken betraktas som en tequilatolkning av klassiska blommiga cocktails som Aviation – en “Tequila Aviation” med en modern twist. Ingrediensbyten som lavendelsockerlag & lime gör den till en egen tolkning med tydlig latino-medelhavskaraktär. […]
Stone Wheel
Stone Wheel Stone Wheel skapades i juli 2021 på Lobby Bar på The London Edition Hotel i London. Drinken lanserades som ett välgörenhetsprojekt till förmån för organisationen S.A.C.R.E.D., som stödjer landsbygds-samhällen i Mexiko. Drinken representerar en modern tolkning av long-drink & tiki-inspirerade smaker – med tequilabasen som förankrar den, men med influenser från cider, ingefära […]
Dizzy Sour
Dizzy Sour Det finns flera historiska Dizzy-drinkar från tidigt 1900-tal, men denna version tillhör den moderna utvecklingen av receptet – en revival-variant som bygger vidare på den äldre sour-strukturen men med Bénédictine & mörk rom som tydliga moderna inslag. Kombinationen rye + rom + Bénédictine har ingen dokumenterad upphovsman, men följer den tradition av “aromatic […]
Little Rebel
Little Rebel Little Rebel dyker upp från början av 1900-talet, under en tid då applejack & cognac ofta kombinerades i fruktiga sours & fizzes. Drinken anses höra hemma i samma tradition som Jack Rose – där äppelsprit möter citrus & granatäppelsötma. Namnet “Little Rebel” tros ha varit en lekfull blinkning till applejackens amerikanska karaktär, då […]
Old Pal
Old Pal Old Pal skapades på 1920-talet av Harry MacElhone, den legendariske bartendern bakom Harry’s New York Bar i Paris. Drinken publicerades första gången i hans bok Harry’s ABC of Mixing Cocktails (1922). MacElhone namngav den efter sin vän William “Sparrow” Robertson, sportredaktör på The New York Herald, som ofta kallade folk “my old pal”. […]
Old Gal
Old Gal Old Gal är en modern riff på klassikern Old Pal men byter torr vermouth mot ljus blanc/vermouth bianco för att ge en mjukare & mer botanisk karaktär. Även om den inte har det historiska djupet hos 1900-talsklassiker är Old Gal erkänd i moderna cocktailkretsar som en elegant aperitif-cocktail – en stilren, bitter-söt whiskeydrink […]


