Don Javier Delgado Corona

Don Javier Delgado Corona

1924 - 2020

Don Javier Delgado Corona var en ikonisk bartender och ägare av baren La Capilla i Tequila, Jalisco, Mexiko. Han spelade en nyckelroll i populariseringen av tequilabaserade drinkar och hade ett stort inflytande på cocktailkulturen, särskilt när det gäller att främja äkta mexikansk tequila och cocktailtraditioner. Här är några av hans mest framträdande bidrag till cocktailhistorien:

Batanga En av Don Javiers mest kända skapelser är Batanga, en enkel men välsmakande cocktail bestående av tequila, cola, limejuice och en saltad kant. Det sägs att hemligheten bakom denna cocktail inte bara var ingredienserna utan också sättet den blandades på. Don Javier var känd för att röra om sina Batangas med en stor kniv, vilket blev hans signaturmetod.

Förkämpe för tequila Don Javier hjälpte till att främja tequila som en premiumspirits, både genom sina drinkar och genom att hålla sig trogen mot traditionella tequilametoder. Hans bar, La Capilla, blev en destination för alla som ville lära sig mer om tequila och uppleva det på ett autentiskt sätt.

La Capilla La Capilla är en av de äldsta barerna i Tequila och har blivit ett måste för besökare i staden. Baren har en rustik charm och erbjuder ett fönster till Tequilas rika historia. Genom La Capilla och dess berömda ägare blev baren en viktig del av cocktail- och tequilahistorien.

Personligt inflytande Utöver sina professionella prestationer var Don Javier känd för sin varma personlighet och generositet. Många bartenders och tequilaentusiaster från hela världen besökte La Capilla bara för att träffa honom och lära sig av mästaren.

Don Javier Delgado Corona avled 2020 vid en ålder av 95 år, men hans arv lever vidare genom hans bidrag till cocktailhistorien och genom de otaliga bartenders och tequilaälskare som han inspirerade under sin livstid.

Batanga med tequila & cola

Batanga

Batanga Batanga sägs ha skapats av Don Javier Delgado Corona, ägare & bartender på ”La Capilla”, en av de äldsta barerna i staden Tequila i Jalisco, Mexiko. Enligt legenden skapade han drinken på 1960-talet när han beslutade sig för att blanda tequila med Coca-Cola, tillsättade lite lime & salt & rörde sedan om det hela…

Tequila

Tequila Tequila, spriten med det exotiska namnet, är inte bara hjärtat av en festlig margarita, utan är även djupt rotad i det mexikanska arvet. Från aztekernas pulque, en fermenterad dryck gjord av agave, till dagens fina añejos, har destillatet gått igenom en anmärkningsvärd transformation. Sammanfattning Destillatet är en typ av mexikansk sprit som tillverkas genom…