Anthony Schmidt

Anthony Schmidt

Anthony Schmidt är en framstående bartender & dryckesinnovatör baserad i San Diego, Kalifornien. Som partner & Beverage Director för CH Projects har han spelat en nyckelroll i att forma stadens moderna cocktailkultur. Hans arbete kännetecknas av en djup respekt för cocktailhistoria, teknisk precision & en passion för att återuppliva bortglömda tekniker & ingredienser.

Karriär & bidrag

Schmidt inledde sin bana inom restaurangbranschen som bouncer & manager innan han gick vidare till att bli bartender. Hans samarbete med Nathan Stanton & Arsalun Tafazoli ledde till skapandet av flera inflytelserika barer i San Diego, inklusive:

El Dorado Cocktail Lounge

Noble Experiment

Craft & Commerce

Polite Provisions

False Idol

Rare Form

Fairweather

Dessa etablissemang har fått nationell uppmärksamhet & erkännande, bland annat genom att listas i Esquire’s “Best Bars in America” & Food & Wine’s “Top 50 Bars in the Country” .

Påverkan på dryckeskulturen

Återupplivning av klassiska tekniker

Schmidt har arbetat för att återintroducera historiska bartendingtekniker, såsom användningen av den klassiska drinkmixern från 1910-talet. Denna teknik möjliggör snabb kylning & minimal utspädning, vilket förbättrar smaken & konsistensen i cocktails som Sidewinder’s Fang & Pearl Diver .

Främjande av mindre kända spritsorter

Schmidt är en förespråkare för användningen av mindre kända spritsorter som eau de vie & rhum agricole. Han har integrerat dessa i sina cocktailprogram för att erbjuda gästerna nya & spännande smakupplevelser .

Sammanfattning

Anthony Schmidts bidrag till dryckeshistorien är betydande. Genom att kombinera historisk kunskap med innovativt tänkande har han berikat cocktailkulturen i San Diego och inspirerat bartenders världen över. Hans arbete fortsätter att påverka & forma framtidens dryckeslandskap.

Charo´s Kick med tequila, mezcal, citronjuice, orgeat & creme de mente

Charo´s Kick

Charo´s Kick Charo’s Kick har sitt ursprung kring 2010 & är ett exempel på den agavecocktailens utveckling. Drinken skapades ursprungligen av Anthony Schmidt, en högt respekterad bartender på The Noble Experiment i San Diego – en speakeasyinspirerad bar känd för sin hantverksmässiga approach till klassiska cocktails. Schmidt kombinerade tequila & mezcal med citrus & orgeat, vilket […]