
Pegu Club
Pegu Club skapades i slutet av 1800-talet eller tidigt 1900-tal på den ursprungliga Pegu Club i Rangoon, Burma, som var en social klubb för brittiska officerare & expats under det brittiska imperiet. Namnet & drinken har sitt ursprung från denna exklusiva miljö, där cocktailen först blev populär bland koloniala britter som sökte en uppfriskande lättnad från den tropiska värmen.
Drinken blev internationellt känd & spriddes från Burma till resten av världen, delvis tack vare sin publicering i cocktailböcker under 1920-talet och 1930-talet, inklusive Harry Craddocks berömda "The Savoy Cocktail Book". Efter en period av relativ obskyritet återupptäcktes Pegu Club under cocktailrenässansen i början av 2000-talet & är idag återigen en älskad del av många barers cocktailmenyer, uppskattad för sin historiska bakgrund & distinkta smak.

Svårhetsgrad:
Medel

Pegu Club
Ingredienser
- 60 ml Gin
- 25 ml Orange Curacao
- 15 ml Limejuice
- 1 stänk Orange bitters
- 1 stänk Angostura bitters
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & garnera med apelsinzest