Pegu Club på gin, orange curacao, limejuice, bitters

Pegu Club

Pegu Club skapades i slutet av 1800-talet eller tidigt 1900-tal på den ursprungliga Pegu Club i Rangoon, Burma, som var en social klubb för brittiska officerare & expats under det brittiska imperiet. Namnet & drinken har sitt ursprung från denna exklusiva miljö, där cocktailen först blev populär bland koloniala britter som sökte en uppfriskande lättnad från den tropiska värmen.

Drinken blev internationellt känd & spriddes från Burma till resten av världen, delvis tack vare sin publicering i cocktailböcker under 1920-talet och 1930-talet, inklusive Harry Craddocks berömda "The Savoy Cocktail Book". Efter en period av relativ obskyritet återupptäcktes Pegu Club under cocktailrenässansen i början av 2000-talet & är idag återigen en älskad del av många barers cocktailmenyer, uppskattad för sin historiska bakgrund & distinkta smak.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Pegu Club på gin, orange curacao, limejuice, bitters

Pegu Club

Inget betyg än
Klassisk cocktail som kombinerar gin med limejuice, Curaçao (en typ av apelsin ikör), & både Angostura & orange bitters. Resultatet är en uppfriskande & komplext aromatisk drink med en tydlig citruskaraktär, balanserad av den kryddiga & örtiga profilen från gin & bitters. Pegu Club är en lätt & elegant cocktail, ofta serverad i ett kyldt cocktailglas & garnerad med en twist av lime eller apelsin för en extra zestig finish.
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, gin, limejuice, orange bitters, Orange curaçao
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 60 ml Gin
  • 25 ml Orange Curacao
  • 15 ml Limejuice
  • 1 stänk Orange bitters
  • 1 stänk Angostura bitters

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera med apelsinzest

Rekommenderad utrustning