Banker´s Lunch ned vodka, triple sec, torr vermouth & rosa grapefruktjuice

Banker´s Lunch

Denna version av Banker’s Lunch skapades av Eric Alperin, bartender & ägare bakom Varnish i Los Angeles – en av de barer som varit centrala för den amerikanska cocktailrenässansen från mitten av 2000-talet.

Alperins Banker’s Lunch är en modern tolkning som lånar namnet & den uppiggande idén från den historiska drinken, men placerar den tydligt i ett samtida sammanhang. Genom att använda vodka istället för gin & grapefruktjuice istället för citron skapas en mjukare, mer rund & samtidigt friskt bitter citrusprofil. Tillsatsen av torr vermouth ger struktur & koppling till martini-traditionen, medan triple sec fungerar som brygga mellan citrus & sprit.

Resultatet är en cocktail som speglar Alperins filosofi: klassiskt inspirerad men modernt balanserad, avskalad men smakrik. Banker’s Lunch i denna version är tänkt som en lätt, elegant & funktionell cocktail – precis som namnet antyder – snarare än en tung eller söt drink.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Banker´s Lunch

Inget betyg än
Torr, frisk & elegant vodkacocktail med tydlig citrusprofil. Vodkan ger en ren & neutral bas som låter grapefruktjuicens bittersöta friskhet stå i centrum. Torr vermouth tillför struktur & vinös torrhet, medan triple sec bidrar med subtil apelsinsötma som rundar av syran. Resultatet är en lätt, uppiggande & mycket balanserad cocktail – krispig, vuxen & exakt i uttrycket.
Course Drinkar
Keyword pink grapefruit, torr vermouth, triple sec, vodka
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera efter tycke

Rekommenderad utrustning

Banker´s Lunch ned vodka, triple sec, torr vermouth & rosa grapefruktjuice