Old Pal

Old Pal

Old Pal skapades på 1920-talet av Harry MacElhone, den legendariske bartendern bakom Harry’s New York Bar i Paris. Drinken publicerades första gången i hans bok Harry’s ABC of Mixing Cocktails (1922).

MacElhone namngav den efter sin vän William “Sparrow” Robertson, sportredaktör på The New York Herald, som ofta kallade folk “my old pal”. Robertson föredrog torrare cocktails, vilket är anledningen till att Old Pal använder torr vermouth istället för söt vermouth som i Boulevardier.

Genom denna lilla förändring skapade MacElhone en helt egen gren i Negroni-familjen: en ljusare, torrare & mer konturskarp cocktail som fortfarande betraktas som en av de mest stilrena aperitif-drivna whiskeydrinkarna i klassisk cocktailhistoria.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Old Pal

Inget betyg än
Torr, frisk & distinkt bitter-ljuv whiskeycocktail. Rågwhiskeyn ger en pepprig och lätt nötig värme, Campari bidrar med sin karakteristiska bitterhet & den torra vermouthen ger en ren, örtig & vinös struktur. Resultatet är en elegant & avskalad drink – skarpare & torrare än en Boulevardier, men med samma ikoniska balans mellan krydda, bitterhet & friskhet.
Course Drinkar
Keyword Italiensk röd bitter, Rye whisky, torr vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 30 ml Rye Whisky
  • 30 ml Röd italiensk bitter
  • 30 ml Torr vermouth

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll på med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas

Rekommenderad utrustning

Old Pal