Home on the Range med ryewhisky, dubonnett triple sec & boters

Home on the Range

Omtalad första gången i Crosby Gaige’s Cocktail Guide and Ladies’ Companion (1941), där receptet presenteras med rye, Dubonnet, Cointreau, Angostura bitters & zest som skakas & serveras i cocktailglas. 

Under cocktailrenässansen återupptogs drinken av Sasha Petraske, – något han ofta serverade till gäster på barer som Milk & Honey.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Home on the Range

Inget betyg än
Robust & elegant cocktail med tydlig karaktär av kryddig rye-whiskey & örtig sötma från Dubonnet Rouge. Den lätta citruston från Cointreau & den aromatiska djupet från Angostura bitters ger en sofistikerad, fruktig & balanserad smakupplevelse – rik men mjuk i avslut.  
Course Drinkar
Keyword Angostura Bitters, Dubonnet, Rye whisky, triple sec
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Rye whisky
  • 45 ml Dubonnet
  • 5 ml Triple sec
  • 2 stänk Aromatiska bitter

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila up i valt glas & pressa en apelsinzest över

Rekommenderad utrustning

Home on the Range med ryewhisky, dubonnett triple sec & boters