
Mary Pickford
Cocktailen Mary Pickford skapades under 1920-talet, troligen på Hotel Nacional de Cuba i Havanna, där Mary Pickford, Charlie Chaplin & Douglas Fairbanks sägs ha varit gäster. Drinken är uppkallad efter den kanadensisk-amerikanska skådespelerskan Mary Pickford, en av stumfilmserans mest ikoniska stjärnor.
Den första kända dokumentationen av cocktailen finns i Basil Woons bok When It’s Cocktail Time in Cuba, publicerad 1928. Cocktailens berömmelse växte ytterligare när den inkluderades i Harry Craddocks berömda The Savoy Cocktail Book från 1930, en av de mest inflytelserika cocktailböckerna från den tiden.
Cocktailen representerar glamouren & dekadensen från förbudstiden, med sin tropiska & fruktiga karaktär som fångar essensen av resor, lyx & kändisskap. Den är idag en tidlös klassiker som förknippas med en svunnen era av elegans & festlighet.

Svårhetsgrad:
Medel

Mary Pickford
Ingredienser
- 60 ml Ljus rom
- 45 ml Ananasjuice
- 5 ml Grenadine
- 5 ml Marashino
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & garnera efter tycke