Mary Pickford görs med ljus rom, ananasjuice, grenadine & marashino

Mary Pickford

Cocktailen Mary Pickford skapades under 1920-talet, troligen på Hotel Nacional de Cuba i Havanna, där Mary Pickford, Charlie Chaplin & Douglas Fairbanks sägs ha varit gäster. Drinken är uppkallad efter den kanadensisk-amerikanska skådespelerskan Mary Pickford, en av stumfilmserans mest ikoniska stjärnor.

Den första kända dokumentationen av cocktailen finns i Basil Woons bok When It’s Cocktail Time in Cuba, publicerad 1928. Cocktailens berömmelse växte ytterligare när den inkluderades i Harry Craddocks berömda The Savoy Cocktail Book från 1930, en av de mest inflytelserika cocktailböckerna från den tiden.

Cocktailen representerar glamouren & dekadensen från förbudstiden, med sin tropiska & fruktiga karaktär som fångar essensen av resor, lyx & kändisskap. Den är idag en tidlös klassiker som förknippas med en svunnen era av elegans & festlighet.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Mary Pickford görs med ljus rom, ananasjuice, grenadine & marashino

Mary Pickford

Inget betyg än
Denna drink erbjuder en söt & fruktig smakprofil, där den vita rommens mjuka toner harmoniserar med ananasjuice & grenadin, medan maraschinolikören tillför en subtil mandel- & körsbärsnyans. Resultatet är en uppfriskande & balanserad cocktail med en tropisk känsla.
Course Drinkar
Keyword ananasjuice, grenadine, Ljus rom, marashinolikör
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & garnera efter tycke

Rekommenderad utrustning