Montana Cocktail med sloe gin. torr vermouth, anisette eller absinth & bitters

Montana Cocktail

Denna version, förmodligen den första,  av Montana Cocktail publicerades i Harry Johnsons bok Bartender’s Manual från 1882 & är en av de tidigaste dokumenterade drinkarna med sloe gin. Drinken speglar tidens fascination för franska & engelska aperitifer. Kombinationen av sloe gin & vermouth var ett sätt att introducera internationella smaker till amerikanska cocktails, där sloe gin gav en fruktig & djup smak som skiljer sig från klassisk gin. Användningen av anislikör eller absint i små mängder tillförde en lätt kryddig & örtig ton.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Montana Cocktail med sloe gin. torr vermouth, anisette eller absinth & bitters

Montana Cocktail

Inget betyg än
Enligt Harry Johnsons originalreceptet, är en fyllig & bittersöt drink som utnyttjar den fruktiga, bäriga karaktären från sloe gin, som balanseras med den torra & något kryddiga smaken av fransk vermouth. Tillsammans med en hint av anislikör & en twist av citron har drinken en distinkt & nyanserad smakprofil.
Course Drinkar
Keyword Absinth, anisette, bitter, Sloe gin, torr vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Sloe gin
  • 45 ml Torr vermouth
  • 5 ml Anisette eller absinth
  • 3 stänk Bitters

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa en citronzest över drinken

Rekommenderad utrustning