Boktitel

When It’s Cocktail Time in Cuba

Författare

Utgivningsår

1928

Sammanfattning

When It’s Cocktail Time in Cuba är både en reseguide & en cocktailbok som fångar essensen av 1920-talets Kuba, en tid då landet var en tillflyktsort för amerikaner under förbudstiden. Basil Woon beskriver Kubas blomstrande cocktailscen, dess barer & nattliv, samtidigt som han lyfter fram klassiska kubanska drinkar. Boken erbjuder inte bara recept på cocktails som Daiquiri & Mojito, utan också en färgstark inblick i Kubas kultur, klimat & historia under en tid av internationell fascination.

Huvudämnen

    • Kubanska cocktails & recept

    • Skildringar av Kubas nattliv & kultur på 1920-talet

    • Historia om förbudstiden & dess påverkan på Kubas dryckeskultur

    • Livfulla beskrivningar av barer, hotell & socialt liv

Rekommenderad för

Cocktailhistoriker, reseentusiaster, bartenders & alla som är nyfikna på Kubas unika roll i cocktailscenen under förbudstiden.