The Dandy med bourbon, dubonnet, triple sec & bitters

The Dandy

Dandy Cocktail dök först upp i The Savoy Cocktail Book 1930, författad av den legendariska bartendern Harry Craddock. Craddock var en av de amerikanska bartendrar som emigrerade till London under förbudstiden i USA, & han satte sitt avtryck på cocktailvärlden från bardisken på The American Bar vid Savoy Hotel. Det var här han samlade över 700 recept som formade mycket av den moderna cocktailkulturen

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

The Dandy

Inget betyg än
Sofistikerad & välbalanserad drink med en bas av bourbon eller rågwhiskey. Den får sötma & örtighet från Dubonnet, en frisk citruston från triple sec & en kryddig avslutning från Angostura bitters. Smaken är elegant, fruktig & lätt bitter – perfekt som aperitif.
Course Drinkar
Keyword Aromatiska bitter, bourbon, Dubonnet, triple sec
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 30 ml Bourbon
  • 30 ml Dubonnet
  • 10 ml Triple Sec
  • 3 stänk Aromatiska bitter

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa citronzest samt apelsinzest över drinken

Rekommenderad utrustning

The Dandy med bourbon, dubonnet, triple sec & bitters