Horse´s Neck med whisky & ginger ale

Horse´s Neck

Horse's Neck började ursprungligen som en alkoholfri dryck på 1890-talet, populär i USA, & bestod enbart av ginger ale & citronskal. Det var först under 1910- & 1920-talen som bourbon eller brandy blev vanliga tillsatser, vilket omvandlade Horse's Neck till en alkoholhaltig cocktail.

Namnet "Horse's Neck" kommer från den karakteristiska garnityren av citronskal, som ska vara så lång att den hänger över kanten av glaset & liknar en hästs hals. Denna dryck blev särskilt populär under förbudstiden i USA, då enkla & lättillgängliga ingredienser var avgörande för att skapa smakrika cocktails.

Idag är Horse's Neck en klassiker som uppskattas för sin enkelhet & sin förmåga att framhäva spritens karaktär samtidigt som den erbjuder en uppfriskande & lättdrucken upplevelse.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Horse´s Neck med whisky & ginger ale

Horse´s Neck

Inget betyg än
Klassisk & enkel cocktail som traditionellt består av bourbon eller brandy, ginger ale & en stänk bitter, ofta garnerad med en lång spiral av citronskal (som liknar en hästs hals, därav namnet). Denna drink är känd för sin uppfriskande & välbalanserade smak, med en trevlig kombination av kryddighet från ginger ale & djup från spriten.
Course Drinkar
Keyword bourbon, Brandy, Ginger Ale
Prep Time 1 minute
Cook Time 1 minute
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Bourbon Alternativt Brandy
  • 2-3 stänk Angostura Bitters
  • 60 ml Ginger Ale

Instruktioner

  • Fyll ett collinsglas med is
  • Stänk Angostura Bitters över isen
  • Häll i bourbon & ginger ale
  • Garnera med ett långt citronskal som hänger över kanten

Rekommenderad utrustning

Fler Artiklar & Recept med Whisky