
Horse´s Neck
Horse's Neck började ursprungligen som en alkoholfri dryck på 1890-talet, populär i USA, & bestod enbart av ginger ale & citronskal. Det var först under 1910- & 1920-talen som bourbon eller brandy blev vanliga tillsatser, vilket omvandlade Horse's Neck till en alkoholhaltig cocktail.
Namnet "Horse's Neck" kommer från den karakteristiska garnityren av citronskal, som ska vara så lång att den hänger över kanten av glaset & liknar en hästs hals. Denna dryck blev särskilt populär under förbudstiden i USA, då enkla & lättillgängliga ingredienser var avgörande för att skapa smakrika cocktails.
Idag är Horse's Neck en klassiker som uppskattas för sin enkelhet & sin förmåga att framhäva spritens karaktär samtidigt som den erbjuder en uppfriskande & lättdrucken upplevelse.

Svårhetsgrad:
Lätt

Horse´s Neck
Ingredienser
- 45 ml Bourbon Alternativt Brandy
- 2-3 stänk Angostura Bitters
- 60 ml Ginger Ale
Instruktioner
- Fyll ett collinsglas med is
- Stänk Angostura Bitters över isen
- Häll i bourbon & ginger ale
- Garnera med ett långt citronskal som hänger över kanten
Rekommenderad utrustning
