
Heart Of Stone
Heart of Stone skapades av Stuart Weaver på baren Lady Jane i Denver som en spontan variation av Boulevardier när barens menydesign behövde justeras sista minuten. Enligt Weaver var det en “last minute menu change” där han satte ihop komponenterna på ungefär fem minuter — & drinken visade sig snabbt bli en favorit.
Drinkens struktur bygger på en medveten balans mellan sötma, rök & bitterhet: bourbonens värme, mezcalens rökighet, Cynar som bitterkomponent & det lilla tillskottet saline för att förnya smakerna. Kombinationen ger en “rik & jordig” karaktär, enligt Weaver själv, & drinken fick sin plats på Lady Janes meny som ett robust men elegant alternativ till klassiska bitterspritkombinationer.

Svårhetsgrad:
Medel
Heart Of Stone
Ingredienser
- 30 ml Bourbon
- 15 ml Mezcal
- 25 ml Söt vermouth
- 25 ml Cynar
- 6 dropar Saltlösning
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & pressa en apelsinzest över
Rekommenderad utrustning
