Heart Of Stone med bourbon, söt vermouht, cynar, mezcal & saltlösning

Heart Of Stone

Heart of Stone skapades av Stuart Weaver på baren Lady Jane i Denver som en spontan variation av Boulevardier när barens menydesign behövde justeras sista minuten. Enligt Weaver var det en “last minute menu change” där han satte ihop komponenterna på ungefär fem minuter — & drinken visade sig snabbt bli en favorit. 

Drinkens struktur bygger på en medveten balans mellan sötma, rök & bitterhet: bourbonens värme, mezcalens rökighet, Cynar som bitterkomponent & det lilla tillskottet saline för att förnya smakerna. Kombinationen ger en “rik & jordig” karaktär, enligt Weaver själv, & drinken fick sin plats på Lady Janes meny som ett robust men elegant alternativ till klassiska bitterspritkombinationer.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Heart Of Stone

Inget betyg än
Boulevardier-variant med jordnära & rökig ton. Den kombinerar bourbon & mezcal med söt vermouth & Cyna, förstärkt av några droppar saltlösning för att lyfta smakerna. Garnituren är flammad apelsinzest, vilket ger en aromatisk citrusknuff till den djupa bitterheten.  
Course Drinkar
Keyword bourbon, Cynar, Mezcal, saltlösning, söt vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 30 ml Bourbon
  • 15 ml Mezcal
  • 25 ml Söt vermouth
  • 25 ml Cynar
  • 6 dropar Saltlösning

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & pressa en apelsinzest över

Rekommenderad utrustning

Heart Of Stone med bourbon, söt vermouht, cynar, mezcal & saltlösning