
Äggtoddy (Egg Nog)
Äggtoddy (Egg Nog) har ett ursprung som är något oklart, men det är allmänt accepterat att drycken har europeiska rötter & kan härledas tillbaka till medeltiden. En liknande dryck kallad "posset", som blandade varm mjölk med vin eller öl, var populär i England. Med tiden började folk experimentera med receptet & la till olika kryddor & ägg.
När drycken introducerades i Amerika, där många hushåll hade egna höns & kor, blev den mycket populär. Rom blev den alkohol av val för att spetsa drycken, & därifrån har drycken fortsatt att utvecklas & idag väljer man ofta själv efter smak & tycke vilken sprit som utgör basen. Äggtoddy är idag starkt associerad med jul- & vintersäsongen, & är en traditionell dryck i många amerikanska & kanadensiska hushåll under högtiderna.

Svårhetsgrad:
Medel

Äggtoddy (Egg Nog)
Ingredienser
- 240 ml Sprit Bourbon, whisky, rom eller din preferens
- 4 st Ägg
- 450 ml Mjölk
- 240 ml Grädde
- 1 tsk Vaniljextrakt
- 1/2 tsk Riven muskot
Instruktioner
- Vispa äggen i en skål tills de är fluffiga.
- Tillsätt socker och fortsätt att vispa tills det är väl blandat.
- Lägg till mjölk, grädde, vaniljextrakt och muskot. Blanda väl.
- Om du önskar en alkoholhaltig variant, tillsätt rom, brandy eller bourbon.
- Kyl blandningen i några timmar innan servering.
- Servera i glas och strö lite muskot över varje portion som garnering.