Äggtoddy (Egg Nog) med sprit, mjölk, grädde, vanilj & muskot

Äggtoddy (Egg Nog)

Äggtoddy (Egg Nog) har ett ursprung som är något oklart, men det är allmänt accepterat att drycken har europeiska rötter & kan härledas tillbaka till medeltiden. En liknande dryck kallad "posset", som blandade varm mjölk med vin eller öl, var populär i England. Med tiden började folk experimentera med receptet & la till olika kryddor & ägg.

När drycken introducerades i Amerika, där många hushåll hade egna höns & kor, blev den mycket populär. Rom blev den alkohol av val för att spetsa drycken, & därifrån har drycken fortsatt att utvecklas & idag väljer man ofta själv efter smak & tycke vilken sprit som utgör basen. Äggtoddy är idag starkt associerad med jul- & vintersäsongen, & är en traditionell dryck i många amerikanska & kanadensiska hushåll under högtiderna.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Äggtoddy (Egg Nog) med sprit, mjölk, grädde, vanilj & muskot

Äggtoddy (Egg Nog)

Inget betyg än
Äggtoddy, eller Egg Nog på engelska, är en krämig & rik dryck gjord av mjölk, grädde, socker, vispade ägg & ofta kryddad med muskot. Den kan serveras både med & utan alkohol, vanligtvis rom, brandy eller bourbon.
Course Drinkar
Keyword Ägg, Grädde, Mjölk, Muskot, socker
Prep Time 2 hours 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Servings 4

Ingredienser

  • 240 ml Sprit Bourbon, whisky, rom eller din preferens
  • 4 st Ägg
  • 450 ml Mjölk
  • 240 ml Grädde
  • 1 tsk Vaniljextrakt
  • 1/2 tsk Riven muskot

Instruktioner

  • Vispa äggen i en skål tills de är fluffiga.
  • Tillsätt socker och fortsätt att vispa tills det är väl blandat.
  • Lägg till mjölk, grädde, vaniljextrakt och muskot. Blanda väl.
  • Om du önskar en alkoholhaltig variant, tillsätt rom, brandy eller bourbon.
  • Kyl blandningen i några timmar innan servering.
  • Servera i glas och strö lite muskot över varje portion som garnering.

Rekommenderad utrustning

1 Visp