
Boozy Hot Chocolate
Att lägga alkohol till varm choklad är en tradition som kan spåras tillbaka till 1600- & 1700-talet i Europa, där alkohol ofta tillsattes i varma drycker. Boozy Hot Chocolate som vi känner den idag är mer en produkt av modern mixologi & kreativitet, där bartenders & hemmaexperimenterare har lagt till allt från likörer till starka spritsorter för att skapa en vuxen variant av en barndomsfavorit.
Varm choklad har sina rötter i antika Mesoamerika där aztekerna & mayafolket drack en form av bitter chokladdryck. Men det var först när chokladen kom till Europa som den började sötas & värmas upp till den varma choklad vi känner idag.

Svårhetsgrad:
Medel

Boozy Hot Chocolate
Ingredienser
- 60 gram Finhackad chocklad Använd en kniv för att "skrapa" chokladen
- 180 ml Mjölk Blanda i lite grädde om du vill ha ett fylligare resultat
- 60 ml Sprit Your choice!
Instruktioner
- Värm mjölk i kastrull
- Lägg chokladen i glaset
- Häll på den varma mjölken & låt stå i två minuter
- Rör om & addera din valda spritdryck
- Toppa med lätt vispad grädde eller mini marshmallows. Riv över choklad