Boozy Hot Chocolate med grädde, choklad & något stärkande

Boozy Hot Chocolate

Att lägga alkohol till varm choklad är en tradition som kan spåras tillbaka till 1600- & 1700-talet i Europa, där alkohol ofta tillsattes i varma drycker. Boozy Hot Chocolate som vi känner den idag är mer en produkt av modern mixologi & kreativitet, där bartenders & hemmaexperimenterare har lagt till allt från likörer till starka spritsorter för att skapa en vuxen variant av en barndomsfavorit.

Varm choklad har sina rötter i antika Mesoamerika där aztekerna & mayafolket drack en form av bitter chokladdryck. Men det var först när chokladen kom till Europa som den började sötas & värmas upp till den varma choklad vi känner idag.

 

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Boozy Hot Chocolate

5 från 1 röst
En vuxen variant av den klassiska varma chokladen, där traditionell varm choklad blandas med en eller flera alkoholhaltiga drycker. Denna rika och tröstande cocktail kombinerar den krämiga sötman från varm choklad med en värmande alkoholisk kick.
Course Drinkar
Keyword Choklad, Mjölk
Prep Time 2 minutes
Cook Time 5 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 60 gram Finhackad chocklad Använd en kniv för att "skrapa" chokladen
  • 180 ml Mjölk Blanda i lite grädde om du vill ha ett fylligare resultat
  • 60 ml Sprit Your choice!

Instruktioner

  • Värm mjölk i kastrull
  • Lägg chokladen i glaset
  • Häll på den varma mjölken & låt stå i två minuter
  • Rör om & addera din valda spritdryck
  • Toppa med lätt vispad grädde eller mini marshmallows. Riv över choklad
Använd gärna en lagrad spritsort såsom brandy, whisky eller rom då olagrade spritsorter inte riktigt gifter sig i en blandning som denna. Även likörer kan fungerar bra som bas.

Notes

Använd gärna en lagrad spritsort såsom brandy, whisky eller rom då olagrade spritsorter inte riktigt gifter sig i en blandning som denna. Även likörer kan fungerar bra som bas.

Fler Artiklar & Recept med Whisky