
Seelbach
Seelbach sägs ha sitt ursprung från det historiska Seelbach Hotel i Louisville, Kentucky, som öppnade sina dörrar 1905. Enligt den mest spridda berättelsen skapades drinken 1917 av en bartender på hotellet, som upptäckte kombinationen av bourbon & champagne av en slump. Den blev en signaturdrink på hotellet & en symbol för den eleganta & livliga cocktailkulturen under början av 1900-talet.
Denna historia återupptäcktes på 1990-talet när hotellet började marknadsföra cocktailen som en del av sitt arv. Senare avslöjades dock att delar av berättelsen var en marknadsföringsstrategi snarare än historiskt verifierade fakta. Trots detta har Seelbach blivit en uppskattad del av cocktailvärlden & är älskad för sin unika kombination av bourbonens varma djup, de aromatiska bitters & den festliga bubbligheten från champagne.
Drinkens historia, oavsett dess exakta ursprung, reflekterar en tid då hotellbarer var navet för sofistikerade sociala sammankomster & Seelbach förblir en hyllning till denna era av elegans & innovation. Idag serveras den på cocktailbarer världen över som ett smakfullt exempel på amerikansk dryckeskultur.

Svårhetsgrad:
Medel

Seelbach
Ingredienser
- 30 ml Bourbon
- 15 ml Cointreau
- 4 stänk Angostura Bitter
- 3 stänk Peychaud´s Bitter
- Toppa Champagne
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser, förutom champagne, i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & toppa med champagne