Ambrosia med apple brandy,brandy, triple sec, citronjuice & champagne

Ambrosia

Cocktailen Ambrosia har sina rötter i 1920-talets cocktailkultur, där den tog inspiration från sitt mytologiska namn – “gudarnas nektar”.

Den plockades upp vid New Orleans restaurang Arnaud’s efter förbudstiden & nämns i Famous New Orleans Drinks and How to Mix ’Em som en modern variant på Olympens nektar. Namnet & den mousserande finishen speglar den glamorösa cocktailverksamhetens ära – & drinkens eleganta, fruktiga karaktär.

Ambrosia är en festlig & bubblig cocktail med moderna rötter i 1920-talets glamour – en fruktig brandybas toppad med mousserande vin som lever kvar som en sofistikerad apéritif.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Ambrosia

Inget betyg än
Mousserande & fruktig cocktail med elegant balans mellan spritig värme & bubblig friskhet. Basen består ofta av brandy & äppelbrandy, ssamt triple sec & toppas med champagne eller mousserande vin. Resultatet är en förförisk kombination av fruktiga toner, lätt sötma & en upplyftande bubblig finish – en riktig “nectar of the gods”.
Course Drinkar
Keyword apple brandy, Brandy, Champagne, citronjuice, triple sec
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 30 ml Apple brandy
  • 30 ml Brandy
  • 10 ml Triple sec
  • 15 ml Citronjiuce
  • Toppa Champagne

Instruktioner

  • Kombinera allt utom champagne i en shaker & fyll med is
  • Skaka tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas & toppa med champagne
Ambrosia med apple brandy,brandy, triple sec, citronjuice & champagne