
Ambrosia
Cocktailen Ambrosia har sina rötter i 1920-talets cocktailkultur, där den tog inspiration från sitt mytologiska namn – “gudarnas nektar”.
Den plockades upp vid New Orleans restaurang Arnaud’s efter förbudstiden & nämns i Famous New Orleans Drinks and How to Mix ’Em som en modern variant på Olympens nektar. Namnet & den mousserande finishen speglar den glamorösa cocktailverksamhetens ära – & drinkens eleganta, fruktiga karaktär.
Ambrosia är en festlig & bubblig cocktail med moderna rötter i 1920-talets glamour – en fruktig brandybas toppad med mousserande vin som lever kvar som en sofistikerad apéritif.

Svårhetsgrad:
Medel
Ambrosia
Ingredienser
- 30 ml Apple brandy
- 30 ml Brandy
- 10 ml Triple sec
- 15 ml Citronjiuce
- Toppa Champagne
Instruktioner
- Kombinera allt utom champagne i en shaker & fyll med is
- Skaka tills väl kylt
- Sila upp i valt glas & toppa med champagne
Rekommenderad utrustning
