Utspädd lönnsirap

Utspädd lönnsirap

Lönnsirap har sitt ursprung i Nordamerika, där ursprungsbefolkningen först lärde sig utvinna sav från lönnträd & reducera den till en söt, gyllene sirap. Den traditionen togs vidare av europeiska bosättare & har sedan dess blivit en symbol för kanadensisk mat- & dryckeskultur. Inom cocktailvärlden har lönnsirap blivit ett uppskattat alternativ till sockerlag, särskilt i drinkar där man vill addera en djupare, rundare sötma med en lätt rökig, karamelliserad ton. Eftersom ren lönnsirap är mycket koncentrerad, späds den ofta ut till en utspädd lönnsirap (maple syrup dilution) för att bli lättare att arbeta med i baren. Testa den t ex i en Pepper Smash #2.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Utspädd lönnsirap

Inget betyg än
Används som en sockerlag men med djupare smak. Den passar särskilt bra med bourbon, rom, äppelbrandy & mörk tequila. Den utspädda formen gör att lönnsirapen kan balansera cocktails utan att dominera, vilket gör den till en oväntat mångsidig ingrediens i både klassiska & moderna drinkar.
Keyword Lönnsirap
Prep Time 1 minute
Cook Time 1 minute
Total Time 2 minutes

Ingredienser

  • 2 delar Lönnsirap
  • 1 del Vatten

Instruktioner

  • Du kan värma blandning försiktigt för att snabba på processen men det räcker att röra den vid rumstemperatur
Utspädd lönnsirap