
Utspädd lönnsirap
Lönnsirap har sitt ursprung i Nordamerika, där ursprungsbefolkningen först lärde sig utvinna sav från lönnträd & reducera den till en söt, gyllene sirap. Den traditionen togs vidare av europeiska bosättare & har sedan dess blivit en symbol för kanadensisk mat- & dryckeskultur. Inom cocktailvärlden har lönnsirap blivit ett uppskattat alternativ till sockerlag, särskilt i drinkar där man vill addera en djupare, rundare sötma med en lätt rökig, karamelliserad ton. Eftersom ren lönnsirap är mycket koncentrerad, späds den ofta ut till en utspädd lönnsirap (maple syrup dilution) för att bli lättare att arbeta med i baren. Testa den t ex i en Pepper Smash #2.

Svårhetsgrad:
Medel
Utspädd lönnsirap
Ingredienser
- 2 delar Lönnsirap
- 1 del Vatten
Instruktioner
- Du kan värma blandning försiktigt för att snabba på processen men det räcker att röra den vid rumstemperatur
