
Hallonshrubb
Shrubb – eller drickesvinäger – har använts i flera hundra år som ett sätt att bevara frukt före kylskåpets tid. Det är en blandning av frukt, socker & vinäger, & det engelska ordet “shrub” härstammar från det arabiska ordet sharāb, som betyder “dryck”. Raspberry shrubb (hallonshrubb) är en syrligt fruktig smaksättare med ursprung i 1700-talets England & USA, där den användes både som törstsläckare & som bas i cocktails. Kombinationen av sötma, syra & bärighet gör den till en perfekt smakförstärkare i både spritiga & alkoholfria drycker.

Svårhetsgrad:
Lätt
Hallonshrubb
Ingredienser
- 2 dl Hallon
- 1,5 dl Socker
- 1,5 dl Äppelcidervinäger
Instruktioner
- Kombinera hallon & socker i en lufttätt behållare
- Låt stå minst 12 timmar
- Sila av hallonen
- TIllsätt vinägern till vätskan & buterljera
