HallonShrubb med hallon, socker & vinäger

Hallonshrubb

Shrubb – eller drickesvinäger – har använts i flera hundra år som ett sätt att bevara frukt före kylskåpets tid. Det är en blandning av frukt, socker & vinäger, & det engelska ordet “shrub” härstammar från det arabiska ordet sharāb, som betyder “dryck”. Raspberry shrubb (hallonshrubb) är en syrligt fruktig smaksättare med ursprung i 1700-talets England & USA, där den användes både som törstsläckare & som bas i cocktails. Kombinationen av sötma, syra & bärighet gör den till en perfekt smakförstärkare i både spritiga & alkoholfria drycker.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Hallonshrubb

Inget betyg än
Perfekt för drinkar & cocktails där du vill addera både syra, sötma & frukt. Skapar fräscha drinkar & cocktails som du kommer att älska.
Keyword Hallon, socker, vinäger
Prep Time 12 hours
Cook Time 10 hours
Total Time 22 hours
Servings 1

Ingredienser

  • 2 dl Hallon
  • 1,5 dl Socker
  • 1,5 dl Äppelcidervinäger

Instruktioner

  • Kombinera hallon & socker i en lufttätt behållare
  • Låt stå minst 12 timmar
  • Sila av hallonen
  • TIllsätt vinägern till vätskan & buterljera
HallonShrubb med hallon, socker & vinäger