Tuxedo No2 med gin, torr vermouth, maraschino, absinth & orange bitters

Tuxedo No2

Tuxedo No. 2 är en vidareutveckling av den ursprungliga Tuxedo & tros ha introducerats under början av 1900-talet. Drinken nämns i Harry Craddocks The Savoy Cocktail Book från 1930, där den beskrivs som en sofistikerad twist på originalet. Denna version skapades för att ge en rikare smak & attrahera cocktailentusiaster som uppskattade mer komplexa drycker. Tuxedo No. 2 blev snabbt en favorit bland ginälskare & har behållit sin status som en klassiker i cocktailvärlden.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Tuxedo No2 med gin, torr vermouth, maraschino, absinth & orange bitters

Tuxedo No2

Inget betyg än
Komplex & balanserad cocktail med en rikare smakprofil än sin föregångare. Ginens botaniska toner får sällskap av den subtila sötman från maraschino-ikör & anisnoter från absint. Orange bitters & vermouth tillför aromatisk komplexitet, vilket gör drinken både sofistikerad & uppfriskande.
Keyword Absinth, gin, marashinolikör, orange bitters, torr vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 60 ml Gin
  • 15 ml Torr vermouth
  • 10 ml Marashinolikör
  • 5 ml Absinthe
  • 4 stänk Orange bitters

Instruktioner

  • Häll absinthen direkt i valt glas & "skölj" glaset, häll ut överflödet
  • Kombinera övriga ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i glaset & pressa en apelsinzest över drinken
  • Garnera efter tycke men använd gärna marashinobär

Rekommenderad utrustning