Moonshine Martini med gin, torr vermouth, marashinolikör & absinthe

Moonshine Martini

Moonshine Martini – ursprungligen kallad Moonshine Cocktail – publicerades första gången i Harry Craddocks The Savoy Cocktail Book (1930). Drinken representerar den tidiga martini-erans kreativitet, där bartenders i London & New York experimenterade med nya smaksättningar för att ge djup åt den klassiska gin & vermouth-formeln.

Namnet “Moonshine” användes troligen inte som referens till hembränd sprit, utan som en poetisk symbol för nattlig elegans – en cocktail för sena timmar i Savoy-barens dämpade ljus.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Moonshine Martini

Inget betyg än
Elegant & komplex variant av den klassiska martinin, där ginens torra karaktär möter den subtila sötman från maraschinolikör. Torr vermouth tillför örtighet & struktur, medan en droppe absint ger en aning anis & blommig arom. Resultatet är en frisk, balanserad & något mystisk cocktail – lika raffinerad som namnet antyder.
Course Drinkar
Keyword Absinth, gin, marashinolikör, torr vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Gin
  • 30 ml Torr vermouth
  • 15 ml Marashinolikör
  • 2 stänk Absinthe

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas

Rekommenderad utrustning

Moonshine Martini med gin, torr vermouth, marashinolikör & absinthe