Roffignac med cognac, hallonshrubb & soda

Roffignac

Roffignac har sitt ursprung i New Orleans, troligen omkring 1870-talet, & är uppkallad efter Louis Philippe Joseph de Roffignac, som var borgmästare 1820–1828. Ett annonsutdrag från New Orleans Bulletin i augusti 1874 omnämner “Roufignac” som specialitet hos en lokal bar. Drinken blev snabbt populär & serverades på framstående etablissemang som Mannessier’s Confectionary & senare på restaurang Maylie’s, som höll på sin Roffignac fram till 1980-talet.

easy-icon

Svårhetsgrad:
Lätt

Roffignac

Inget betyg än
Fräsch, fruktigt syrlig & lätt kolsyrad cocktail. Den kombinerar brandy (cognac eller armagnac) med hallondriven fräschör från ett raspberry shrub & förlängs med sodavatten. Resultatet är en upplyftande highball med lätt sötma, bärig syra & elegans.
Course Drinkar
Keyword cognac, hallonschrubb, soda
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

Instruktioner

  • Fyll valt glas med is
  • Kombinera ingredienserna i glaset & toppa med sida sista
  • Rör om vid behov & garnera med hallon

Rekommenderad utrustning

Roffignac med cognac, hallonshrubb & soda