
Japanese Cocktail
Japanese Cocktail är en av de tidigaste dokumenterade cocktails vi känner till. Receptet publicerades första gången i Jerry Thomas legendariska Bartenders Guide från 1862. Trots namnet innehåller drinken inga japanska ingredienser – namnet tros istället vara en hyllning till en japansk delegation som besökte USA under 1860-talet, då japansk kultur väckte stor fascination i västvärlden.
Drinkens enkla men eleganta uppbyggnad är ett skolexempel på 1800-talets balans mellan sötma, alkohol & bitterhet – långt innan sour-formeln dominerade barerna. Japanese Cocktail var populär under 1800-talets andra hälft men föll i glömska innan den återupptäcktes i början av 2000-talet, då den började dyka upp igen i barer med klassisk cocktailfokus.

Svårhetsgrad:
Medel
Japanese Cocktail
Ingredienser
- 60 ml Cognac
- 15 ml Orgeat
- 3 stänk Aromatiska bitters
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila uoo i valt glas & pressa en citronzest över
Rekommenderad utrustning
