Japanese Cocktail med cognac, orgeat, bitters & citronzest

Japanese Cocktail

Japanese Cocktail är en av de tidigaste dokumenterade cocktails vi känner till. Receptet publicerades första gången i Jerry Thomas legendariska Bartenders Guide från 1862. Trots namnet innehåller drinken inga japanska ingredienser – namnet tros istället vara en hyllning till en japansk delegation som besökte USA under 1860-talet, då japansk kultur väckte stor fascination i västvärlden.

Drinkens enkla men eleganta uppbyggnad är ett skolexempel på 1800-talets balans mellan sötma, alkohol & bitterhet – långt innan sour-formeln dominerade barerna. Japanese Cocktail var populär under 1800-talets andra hälft men föll i glömska innan den återupptäcktes i början av 2000-talet, då den började dyka upp igen i barer med klassisk cocktailfokus.

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Japanese Cocktail

Inget betyg än
Len, nötig & elegant med subtila inslag av mandel & bitters. Cognacens djup samspelar fint med sötman från orgeat, medan angosturans kryddiga bitterhet rundar av helheten. Resultatet är en varm, nästan meditativ cocktail med asiatisk ton, trots avsaknad av japanska ingredienser.
Course Drinkar
Keyword Aromatiska bitter, citronzest, cognac, Orgeat
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 60 ml Cognac
  • 15 ml Orgeat
  • 3 stänk Aromatiska bitters

Instruktioner

  • Häll alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila uoo i valt glas & pressa en citronzest över

Rekommenderad utrustning

Japanese Cocktail med cognac, orgeat, bitters & citronzest