Froupe cocktail med cognac, söt vermouth, benedictin D.O.M & bitters

Froupe Cocktail

Den första dokumentationen av drinken uppträdde under namnet Fioupe i Carlo Beltramo’s “Carlo’s Cocktail et Boissons Américaines” (1924), där receptet ges med lika delar vermouth & brandy samt en tesked Bénédictine.

Harry Craddock inkluderade drinken i The Savoy Cocktail Book (1930) under namnet “Froupe Cocktail”, med instruktion att använda brandy, söt vermouth & Bénédictine. 

Froupe betraktas som en mindre känd klassiker i barhistorien, ofta hyllad som en “cognac Manhattan riff med örtiga inslag” bland cocktailentusiaster. 

intermediate

Svårhetsgrad:
Medel

Froupe cocktail

Inget betyg än
Elegant, bitter­söt & örtig cocktail i amerikansk klassisk stil. Kombinationen av cognac (eller brandy) & söt vermouth ger en varm bas, medan en tesked Bénédictine tillför komplexa örtiga toner. Två stänk Boker’s bitters (valfritt) kan addera en subtil kryddig dimension – totalt blir drinken mjuk men med djup & klass.
Course Drinkar
Keyword Aromatiska bitter, Bénédictine D.O.M, cognac, söt vermouth
Prep Time 2 minutes
Cook Time 2 minutes
Total Time 4 minutes
Servings 1

Ingredienser

  • 45 ml Cognac
  • 45 ml Söt vermouth
  • 5 ml Benedictine D.O.M
  • 2 stänk Aromatiska bitter

Instruktioner

  • Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
  • Rör tills väl kylt
  • Sila upp i valt glas

Rekommenderad utrustning

Froupe cocktail med cognac, söt vermouth, benedictin D.O.M & bitters