
Froupe Cocktail
Den första dokumentationen av drinken uppträdde under namnet Fioupe i Carlo Beltramo’s “Carlo’s Cocktail et Boissons Américaines” (1924), där receptet ges med lika delar vermouth & brandy samt en tesked Bénédictine.
Harry Craddock inkluderade drinken i The Savoy Cocktail Book (1930) under namnet “Froupe Cocktail”, med instruktion att använda brandy, söt vermouth & Bénédictine.
Froupe betraktas som en mindre känd klassiker i barhistorien, ofta hyllad som en “cognac Manhattan riff med örtiga inslag” bland cocktailentusiaster.

Svårhetsgrad:
Medel
Froupe cocktail
Ingredienser
- 45 ml Cognac
- 45 ml Söt vermouth
- 5 ml Benedictine D.O.M
- 2 stänk Aromatiska bitter
Instruktioner
- Kombinera alla ingredienser i ett rörglas & fyll med is
- Rör tills väl kylt
- Sila upp i valt glas
Rekommenderad utrustning
